Τούρτα παγωτό με βατόμουρα από το Cookbox !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

  • 180 γρ. μπισκότα Digestive (12 μπισκότα)
  • 62 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 75 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • παγωτό φράουλα 1.700 γρ.
  • 15 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • 1140 γρ. βατόμουρα
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 45 λεπτά
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 8 άτομα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα μπισκότα, την ζάχαρη και το βούτυρο. Στην συνέχεια τοποθετούμε το μίγμα αυτό σε ένα στρογγυλό ταψί για πίτες. Το απλώνουμε καλά στον πάτο του ταψιού και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Στην συνέχεια βγάζουμε το ζυμάρι από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Σε ένα άλλο στρογγυλό ταψί για πίτες ίδιου μεγέθους με αυτό που τοποθετήσαμε την ζύμη, βάζουμε μια μεμβράνη και από πάνω απλώνουμε το 1/3 της ποσότητας του παγωτού. Καλύβουμε με μεμβράνη και βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Στην συνέχεια βγάζουμε το ταψί με το παγωτό από την κατάψυξη και βάζουμε πάνω στην μεμβράνη την μισή ποσότητα από το υπόλοιπο παγωτό. Καλύβουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά. Κάνουμε την ίδια διαδικασία φτιάχνοντας μια ακόμα στρώση από το υπόλοιπο παγωτό.


Σε ένα τηγάνι βράζουμε το μπαλσάμικο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι η ποσότητά του να είναι ίση με 1/3 του φλιτζανιού.
Προσθέτουμε τα βατόμουρα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά και πολτοποιούμε τα βατόμουρα μέχρι να κάνουν μια μαρμελάδα ενώ τα σιγοβράζουμε για 8 περίπου λεπτά.

Μεταφέρουμε το μίγμα του τηγανιού σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει εντελώς.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Τοποθετούμε μία στρώση παγωτού πάνω στην κρούστα από τα μπισκότα και το απλώνουμε στις άκρες. Τοποθετούμε από πάνω την μισή ποσότητα από τα βατόμουρα. Από πάνω βάζουμε την δεύτερη στρώση παγωτού και από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα βατόμουρων. Στην κορυφή βάζουμε την τελευταία στρώση παγωτού και καταψύχουμε για μισή περίπου ώρα την τούρτα παγωτό.

Κόβουμε την τούρτα σε τρίγωνα και σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκα βατόμουρα.

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/pagwta/tourta-pagwto-me-batomoura

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *