Χαλβάς γεμιστός με παγωτό, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Σιμιγδαλένιος χαλβάς

    • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
    • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
    • 1 κιλό γάλα φρέσκο, πλήρες
    • 550 γρ. ζάχαρη
    • 3 μικρά αυγά
    • 40 γρ. κουκουνάρια
    • 30 γρ. σταφίδες
    • λίγη κανέλα

Παγωτό μαστίχα

  • 200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4-5 σταγόνες μαστιχέλαιο

 

 

Σιμιγδαλένιος χαλβάς
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στη χαμηλότερη βαθμίδα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Το ανακατεύουμε συνεχώς για μισή ώρα μέχρι να καβουρδιστεί καλά.
Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το κατεβάζουμε από τη φωτιά πριν αρχίσει να βράζει. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά και ρίχνουμε μέσα σ’ αυτά το χλιαρό γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Δυναμώνουμε το μάτι της κουζίνας στη μεσαία βαθμίδα και ρίχνουμε στο σιμιγδάλι το μείγμα γάλακτος-αυγών. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου σωθούν τα υγρά, πήξει ο χαλβάς και αρχίσει να κοχλάζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε σε ατομικά, μεταλλικά φορμάκια τάρτας αφήνοντας ένα κενό στη μέση για να μπορέσουμε να το γεμίσουμε με παγωτό, όταν πρόκειται να σερβίρουμε. Αν δεν έχουμε τέτοια φορμάκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπολάκια. Αφού τα γεμίσουμε, πιέζουμε καλά τον χαλβά να πάρει το σχήμα της φόρμας ή του μπολ και να γίνει συμπαγής και μόλις κρυώσει, αναποδογυρίζουμε το σκεύος και ξεφορμάρουμε. Αν δεν ξεκολλάει ο χαλβάς από το σκεύος, το βυθίζουμε ελαφρώς σε ζεστό νερό.

Παγωτό μαστίχα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για να το παγώσουμε. Μόλις βγάλουμε από την παγωτομηχανή, το παγωτό θα είναι μαλακό και μπορούμε εύκολα να γεμίσουμε τους χαλβάδες.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Tips

  • Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο παγωτό. Θα το αφήσουμε εκτός κατάψυξης να μαλακώσει, για να μπορέσουμε να γεμίσουμε τους χαλβάδες.
  • Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή για να φτιάξουμε παγωτό, βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη. Κάθε μισή ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 4-5 φορές, μέχρι να παγώσει καλά το παγωτό.
  • Μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό σε μια μεγάλη φόρμα ή μπολ.

 

 

http://www.steliosparliaros.gr/pagomena/pagota-diafora/xalvas-gemistos-me-pagoto/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *