Υπέροχο παγωτό παρφέ σοκολάτας, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Παγωτό παρφέ σοκολάτας. Η πλούσια και απερίγραπτη γεύση του θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή για το κόπο σας. Μια συνταγή για παγωτό παρφέ σοκολάτας που είναι αρκετά εύκολη στην εκτέλεσή της και δεν απαιτεί τη χρήση παγωτομηχανής! Δεν απαιτούνται επίσης ενδιάμεσα χτυπήματα/ανακατέματα κατά τη διάρκεια του παγώματος καθώς δεν δημιουργούνται κρυστάλλοι! Επιπρόσθετα το παγωτό δεν περιέχει καθόλου αυγά!

Χρόνος: 30 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 700 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια ή σταγόνες κουβερτούρας
  • 100 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • 1/2 κ.σ. nes cafe στιγμής (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. κονιάκ/μπράντι/λικέρ (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1.  Βάζουμε το φρέσκο γάλα και την κουβερτούρα, σε μια κατσαρολίτσα, στη φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Μόλις λιώσει και ομογενοποιηθεί με το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  2.  Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, τη κρέμα γάλακτος  μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε το κονιάκ και το νες καφέ και χτυπάμε με το μίξερ για 1 λ ακόμα. Τη βάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
  3.  Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το  μείγμα γάλακτος-κουβερτούρας στο μπλέντερ και χτυπάμε για 1 λεπτό.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στη λεκάνη με τη σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά από 6-8 ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο για κατανάλωση. Υπενθυμίζεται ότι δεν χρειάζεται να βγάλουμε το παγωτό ενδιάμεσα και να το ανακατέψουμε καθώς δεν κρυσταλιάζει!

Πηγή: icecream.turborecipes.com

 

https://www.sintayes.gr/syntages/iperocho-pagoto-parfe-sokolatas/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



2 απαντήσεις στο “Υπέροχο παγωτό παρφέ σοκολάτας, από το sintayes.gr!”

  1. Ο/Η pervolaraki rania λέει:

    παρακαλω πειτε μου γιατι 2 φορεσ εκοψε η κρεμα γαλακτος στο χτυπημα.ειναι κριμα να πεταμε τα υλικα ετσι απλα.

    • Ο/Η sokolata λέει:

      Καλησπέρα Ρανια. Αν σου κόπηκε κατά τη διάρκεια του χτυπήματος υποθέτω πως την χτύπησες παραπάνω απο ότι έπρεπε..Σε όλους μας έχει συμβεί κάποια στιγμή.. Μόλις η κρέμα γίνει σφιχτή σαντιγί θα πρέπει να σταματήσεις το χτύπημα. Επίσης θα πρέπει η κρέμα γάλακτος να είναι πολύ παγωμένη, και επίσης το ιδανικό είναι να είναι παγωμένος και ο κάδος του mixer.

Γράψτε απάντηση στο sokolata Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *