Σοκολατένιες μπάρες με φράουλες με 4 υλικά, από το sintayes.gr!







Λαχταριστές, πεντανόστιμες μπάρες με σοκολάτα γάλακτος και φράουλες αναμεμιγμένα σε μια πανδαισία γεύσεων μιας και συνδυασμός της σοκολάτας και της φράουλας είναι δεδομένος. Μια απλή εύκολη και γρήγορη συνταγή του Στ. Παρλιάρου, με 4 μόνο υλικά, για το απόλυτο γλύκισμα ψυγείου που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε για να απολαύσετε το τέλειο σνακ ή να κεράσετε τους καλεσμένους σας με το ιδανικό γλύκισμα.
Μερίδες: 12-14
Χρόνος: 30 λ + αναμονή ψύξης
Δυσκολία: Εύκολη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά συνταγής
- 200 γρ. ώριμες φράουλες, πολτοποιημένες
- 350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 70 γρ. βούτυρο αγελάδος, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- μπόλικη τρούφα για επικάλυψη
Εκτέλεση συνταγής
- Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί (δεν χρειάζεται να λιώσει όλη – μπορείτε να αφήσετε λίγα μικρά κομμάτια), ανακατεύοντας συχνά και φροντίζοντας το νερό που θα σιγοβράζει στη κατσαρόλα να μην ακουμπά στο μπολ με τη σοκολάτα. Την αποσύρετε από το μπεν μαρί.
- Ζεσταίνετε ελαφρώς τον πολτό φράουλας, τον αδειάζετε πάνω στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ), μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία του, τόσο που να το αισθάνεστε στα χείλη ζεστό, αλλά όχι καυτό (40°C).
- Μετά προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί και συνεχίζετε την ομογενοποίηση με ένα μπλέντερ χειρός, ώστε να πετύχετε όσο το δυνατόν πιο λεία και απαλή υφή.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μικρό παραλληλόγραμμο τσέρκι ή σε ταψάκι ή σε τάπερ, επενδεδυμένα με διάφανη μεμβράνη ή λαδόκολλα (για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα). Το αφήνετε στην άκρη για περίπου 2 ώρες, να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί,και στη συνέχεια το κόβετε σε παραλληλόγραμμες μπάρες.
- Ακουμπάμε τις μπάρες σε τρούφα, γυρίζοντάς τες έτσι ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Τις διατηρείτε σε πιατέλα, καλά σκεπασμένες με μεμβράνη μέχρι να τις σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση.
https://www.sintayes.gr/syntages/sokolatenies-mpares-me-fraoyles-me-4-ylika/?fb











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Cheesecake με φράουλες και Pyure Stevia σε ποτήρι????????, από την Stevia pyure greece!
Μπάρες με σύκα και βρώμη, από την Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!
Παγωτό φράουλα, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και το sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr!
Μαρμελάδα φράουλα για τους διαβητικούς μας φίλους, από την Αλίκη Μάρα, "Καθημερινή Γευσηλάτρη" και τ...
Μπάρες με ταχίνι και επικάλυψη μαρμελάδας (νηστίσιμη εκδοχή), από την Αντριάννα και τις Σπιτικές μαρ...
Galette με φράουλες, από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το "Taste of life by Betty"!
Αφήστε μια απάντηση