Μπάρες με σύκα και βρώμη, από την Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Νόστιμες και υγιεινές μπάρες ιδανικές για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο αλλά και για όλες τις ώρες της ημέρας, με φρέσκα σύκα και βρώμη.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 20
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά 
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 4 ώρες 
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ : ώρες 10λεπτά 

Υλικά

  • 255 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 125 γρ. νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μούλτι σαν σκόνη
  • 250 γρ. φρέσκα σύκα αλεσμένα
  • 100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα ή άλλος ξηρός καρπός
  • 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
  • 4 κουτ.σουπ. φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών
  • 2 κουτ.σουπ. λιναρόσπορο σπασμένο σε σκόνη
  • 4 κουτ.σουπ. μέλι ή μελάσα
  • 1 κουτ.σουπ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • κανέλα σκόνη κατά βούληση (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη:

  • ψιλοκομμένες ροδέλες σύκου

Οδηγίες

  • Σε μπολ αναμιγνύουμε την βρώμη με την πάστα σύκου, το μέλι, το φυστικοβούτυρο, τη λιωμένη σοκολάτα, το λιναρόσπορο, το άγλυκο κακάο,τα καρύδια και την κανέλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Στη συνέχεια βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο και τα τοιχώματα σε ταψάκι διαστάσεων 24 Χ 24 εκ. ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ισιώνουμε με ένα κουτάλι έτσι ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος.
  • Πλένουμε και κόβουμε τα σύκα σε λεπτές ροδέλες με τη φλούδα τους. Τοποθετούμε τις ροδέλες επάνω στο μείγμα φροντίζοντας η κάθε ροδέλα σύκου να μισοσκεπάζει η μια την άλλη και πατάμε απαλά με τις άκρες των δαχτύλων μας να κολλήσουν μεταξύ τους. Καλύπτουμε με ροδέλες σύκου όλη την επιφάνεια.
  • Τοποθετούμε διαφανή μεμβράνη που να ακουμπά επάνω στις ροδέλες σύκου και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να παγώσει το μείγμα.
  • Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας και κόβουμε τις μπάρες σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Οι μπάρες σύκου διατηρούνται στο ψυγείο σε γυάλινο μπολ με καπάκι.

 

https://tinyurl.com/2nj2yzys

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *