Νηστίσιμη Σοκολατόπιτα με Σουσάμι & Σύκα | Chocolate Fudge with Sesame & Figs | Raw-Vegan, από την Ευτυχία Μαυραντζά και το sweetbynature.gr!
Σοκολάτα πάνω σε σοκολάτα… Για παράδεισος μου μοιάζει…
Γλυκάκι που εκτός από πεντανόστιμο είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου και σιδήρου.
Το έφαγα σαν πρωινό (ουπς!).
Υλικά:
Για τη βάση:
- 2 κούπες σουσάμι
- 1 κούπα ωμά αμύγδαλα
- 1 κούπα αποξηραμένα σύκα (χωρίς το κοτσάνι)
- 1 κούπα μαύρες σταφίδες
- 5 κ.σ. μελάσσα
- 2 κ.σ. ωμό κακάο
- 2 κ.σ. χαρουπόσκονη Το sokolatomania.gr προτείνει χαρουπόσκονη Creta Carob
- 1 κ.γ. κανέλλα Κεϋλάνης
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη:
- 2 αβοκάντο Κρήτης
- 4 κ.σ. χαρουπόμελο (ή άλλο υγρό γλυκαντικό της αρεσκείας σας) To sokolatomania.gr προτείνει χαρουπόμελο Creta Carob!
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας
- 4 κ.σ. ωμό κακάο
Οδηγίες:
- Βάλτε το σουσάμι και τα αμύγδαλα στον επεξεργαστή τροφών και ανακατέψτε για μερικά λεπτά μέχρι να σπάσουν.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και ανακατέψτε μέχρι μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης μπάλα.
- Απλώστε με τα δάχτυλα το μίγμα της βάσης σε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ και πιέστε καλά.
- Ρίξτε στον επεξεργαστή τροφών τα υλικά της επικάλυψης και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μια βελούδινη κρέμα.
- Απλώστε την επικάλυψη πάνω από τη βάση και βάλτε την σοκολατόπιτα στο ψυγείο για να σφίξει.
- Γαρνίρετε ανάλογα με τα γούστα σας.
- Κρατάει στο ψυγείο 3 μέρες με την επικάλυψη και αρκετά περισσότερο χωρίς αυτή.
Version in English
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Chocolate on top of chocolate… Seems like heaven to me.
Apart from being super delicious, it is also an excellent source of calcium and iron.
I ate it for breakfast (oops!).
Ingredients:
For the fudge:
- 2 cups sesame seeds
- 1 cup almonds
- 1 cup dried figs (stems removed)
- 1 cup black raisins
- 5 Tbsp blackstrap molasses
- 2 Tbsp raw cacao powder
- 2 Tbsp carob powder
- 1 tbsp cinnamon
- 2 Tbsp coconut oil (optional)
For the frosting:
- 2 avocados
- 4 Tbsp carob syrup (or other liquid sweetener of your choice)
- 2 Tbsp coconut oil
- 4 Tbsp cacao powder
Instructions:
- Place the sesame seeds and almonds into your food processor and blend for a few mins until broken up.
- Add everything else for the fudge into the food processor and blend for a few mins until it all sticks together in a ball.
- Turn out the fudge into a round cake pan and press down.
- Blend all of the frosting ingredients together in the food processor.
- Spread the icing over the fudge and chill for it to set.
- Garnish according to your taste.
- Will last for three days in the fridge with the frosting or several weeks without the frosting.
Η συνταγή είναι από to nestandglow.com.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σπιτική (Ωμοφαγική) Nutella , από την Ευτυχία Μαυραντζά | Homemade (Raw) Nutella | Vegan by sweetby...
Σοκολατόπιτα με ινδοκάρυδο, από το sintayes.gr!
Εύκολη Σοκολατόπιτα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Κέικ με φρέσκα σύκα, από τον Γιώργο Τσούλη!
Σοκολατάκια χαρουπιού - Carob Chocolates, by Akis and akispetretzikis.com!
Μηλόπιτα νηστίσιμη σε φόρμα, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Αφήστε μια απάντηση