Αγαπημένο πρωινό ή απογευματινό οι αυγόφετες. Μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια και νομίζω ότι και τα παιδιά μου όταν  θα μεγαλώσουν το ίδιο θα λένε. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μη πετάς τρόφιμο και να κάνεις οικονομία, πόσο δε όταν αυτό το ψωμί είναι χωρίς γλουτένη που κοστίζει και τόσο ακριβά. Επίσης κάνουμε αυγόφετες και ψωμί που έτυχε να μην μας αρέσει η γεύση του ή υφή του τόσο πολύ… όπως λέω… κάνουμε ανακύκλωση και το καταναλώνουμε σε άλλη μορφή. 😉

 

Όσο για το πως θα τις φάμε τις αυγόφετες, προτείνω σιρόπι σφενδάμου που εγώ τρελαίνομαι και που η καλή μου φίλη Νίκη από το Τορόντο, μου έφερε πολλά μπουκάλια με σιρόπι σφενδάμου, όταν ήρθε το καλοκαίρι. Μάλιστα μου το έφερε σε γυάλινα μπουκάλια σε σχήμα του φύλλου σφενδάμου που είναι πολύ εντυπωσιακό! Δεν έχω λόγια γι’ αυτόν τον εξαιρετικό άνθρωπο την Νίκη!  Σε ευχαριστώ για όλα κορίτσι μου!

 

 

 


Υλικά
:

  • 8-10 φέτες ψωμί χωρίς γλουτένη κατά προτίμηση μπαγιάτικο
  • 4 κ.σ. (28 γρ.) κορν φλάουρ ή starch (άμυλο) πατάτας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγαύης
  • ¼ κ.γλ. μπέικιν
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια ή βανίλια ζάχαρης ή βανιλίνη
  • ½ φλ. (125ml) φυτικό γάλα, εγώ έβαλα αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • λάδι ή φυτικό βούτυρο για το τηγάνι
  • σιρόπι σφένδαμου ή μέλι ή ότι άλλο θέλετε για να τις συνοδέψετε.

 

Εκτέλεση:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Σε ένα μπλεντεράκι βάζετε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάτε ώστε να γίνουν αραιός χυλός.
  2. Σε ένα ταψάκι απλώνετε τις φέτες ψωμιού που καλό θα είναι να είναι μπαγιάτικες. Αν είναι μόλις ανοίξατε τη συσκευασία, προτείνω να τις βάλετε στη φρυγανιέρα για λίγο, ώστε να φύγει η πολύ υγρασία τους.
  3. Ρίχνεται το μείγμα και τις αφήνεται για 2-3 λεπτά, ώστε να μουσκέψουν καλά.
  4. Βάζετε στο μάτι της κουζίνας ένα αντικολλητικό τηγάνι και λάδι ή φυτικό βούτυρο να κάψει καλά.
  5. Τοποθετείτε τις αυγόφετες και τις αφήνεται ώστε να ψηθούν καλά και να πάρουν χρώμα από την μία πλευρά 2-3 λεπτά και τις γυρνάτε και από την άλλη. Προσοχή γιατί κολλάνε στο τηγάνι αυτές οι αυγόφετες.
  6. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι με 1κ.γλ. φυτικό βούτυρο κάθε φορά που βάζετε νέες αυγόφετες στο τηγάνι και έτσι να τις κάνετε με λιγότερα λιπαρά.
  1. Οι έτοιμες αυγόφετες κρατάνε 2-3 μέρες εκτός ψυγείου, μιας και δεν έχουν τίποτα το ζωικό και πολύ περισσότερο εντός ψυγείου.

 

 

Tip:

  • Κάντε αρκετές αυγόφετες γιατί τρώγονται και τις επόμενες μέρες έτσι ή :
    • Δοκιμάστε να τις ψήσετε τοστ με γέμιση κουβερτούρα
    • Μπορείτε επίσης να τις κάνετε τόστ με διάφορα λαχανικά ή μαρμελάδες.
  • Εγώ λατρεύω το σιρόπι σφένδαμου και θέλω τις αυγόφετες μου, είτε κρύες, είτε ζεστές.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!