Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι φράουλες, την μισή ποσότητα τζίντζερ και 1/3 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας για να διαλυθεί ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες.
Στην συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Το σουρώνουμε και κρατάμε το σιρόπι στην άκρη.
Σε μεγάλη κανάτα ανακατεύουμε 2 φλιτζάνια φράουλες, 1/4 φλιτζανιού βασιλικό, και το υπόλοιπο τζίντζερ. Προσθέτουμε το κονιάκ, το χυμό λάιμ και το σιρόπι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την κανάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά με 2 ώρες να παγώσει καλά και να δέσουν τα αρώματα.
Σουρώνουμε το κοκτέιλ σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ πιέζοντας τις φράουλες στο σουρωτήρι να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Προσθέτουμε στο μπολ την σόδα, το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι φράουλες και 1/4 φλιτζανιού βασιλικό. Σερβίρουμε με πάγο.
http://www.cookbox.gr/pota/cocktails/cocktail-fraoula-tzintzer
Αφήστε μια απάντηση