Kέικ “Κόκκινο Βελούδο” , από την Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogspot.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 Ήθελα ένα κέικ εύκολο ελαφρύ να λιώνει στο στόμα Κόκκινο Βελούδο
    Αν και έχει φρόστιγκ δεν είναι τόσο γλυκό και ταιριάζει πολύ η κρέμα τυριού
    Ελπίζω να το απολαύσετε όσο και εγώ και να γίνει το αγαπημένο σας
    Φτιάξτε το για αυτούς που αγαπάτε και θα τους καταπλήξετε
    Είναι τόσο ξεχωριστό και μοναδικό σίγουρα θα σας λατρέψουν
    Πάμε να ζωγραφίσουμε να παίξουμε με κόκκινο χρώμα στην κουζίνα
                                                                            

    Υλικά για το Κέικ
    2 κούπες αλεύρι-1 κ.γ μπέικιν-1 κ.γ σόδα-1/2 κ.γ αλάτι-2 κ.σ κακάο
    1 1/2 κούπα ζάχαρη-1 κούπα καλαμποκέλαιο-2 αυγά-2 κ.γ υγρή βανίλια
    1 κούπα ξυνόγαλα-κοκ.χρώμα ζαχαροπλαστικής όσο θέλουμε
    1 κ.γ λευκό ξύδι-1/2 κούπα γαλλικό η άλλο καφέ
    Υλικά για το φρόστιγκ τυριού
    450 γρ κρέμα τυριού σ.θ.δ-115 γρ βούτυρο σ.θ.δ-4 κούπες άχνη ζάχαρη
    2-3 κ.σ κρέμα γάλακτος η γάλα-2 κ.γ υγρή βανίλια         

     Οδηγίες
     Ανάβουμε τον φούρνο και ετοιμάζουμε 2 η 3 ταψάκια εγώ το έφτιαξα με 3.
     Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι-μπέικιν-σόδα-αλάτι και κακάο.
     Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με μια μαρίζ το καλαμποκέλαιο με την ζάχαρη
     Προσθέτουμε τα αυγά-ξυνόγαλα-βανίλια το κοκ.χρώμα και χτυπάμε με μίξερ
     Η ποσότητα για το χρώμα εξαρτάται πόσο κόκκινο θέλετε το κέικ σας.
     Συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνουμε τον καφέ και το ξύδι στο μείγμα.
     Ανακατεύουμε τα στερεά με τα υγρά προσοχή δεν χτυπάμε πολύ ώρα.
     Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε 30-40 λεπτά περίπου
     Πάντα ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα δεν παρά ψήνουμε τα κέικ
     Μπορούμε να φτιάξουμε και κάπκεικς απλά ψήνουμε 18-20 λεπτά
     Φρόστιγκ
     450 γρ κρέμα τυριού σ.θ.δ-115 γρ βούτυρο σ.θ.δ-4 κούπες άχνη
     2-3 κ.σ κρέμα γάλακτος η γάλα-2 κ.γ υγρή βανίλια-πρέζα αλάτι                                                     

      Χτυπάμε το βούτυρο με την κρέμα για 2 λεπτά προσθέτουμε την μισή άχνη
      Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε την βανίλια και την υπόλοιπη άχνη.
      Ανάλογα πόσο σφηχτό θέλουμε το φρόστιγκ προσθέτουμε 2-3 κ.σ γάλα.
      Μόλις παγώσουν τα κέικ και η κρέμα τελειώνουμε το Βελούδινο Κέικ.
      Βάζουμε ενδιάμεσα και επάνω στο κέικ το φρόστιγκ και στολίζουμε
      (γύρω γύρω έβαλα ράσμπερι γιαυτό βλέπετε κόκκινο σαν σιρόπι)
      Μυστικά
      Μπορείτε να παραλείψετε το φρόστιγκ και να το φτιάξετε με σαντιγί.
      Άλλη εκδοχη είναι να βάλετε ενδιάμεσα φρόστιγκ και απο έξω σαντιγί                     

                                               “Καλή γλυκιά όρεξη elpidas little corner”

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/02/blog-post_8.html


                                                                                    

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



2 απαντήσεις στο “Kέικ “Κόκκινο Βελούδο” , από την Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogspot.gr!”

  1. Ο/Η VASILEIA KARAMOULA λέει:

    σ’ ένα σημείο και δίπλα σε κάποια υλικά (όπως π.χ. 450 γρ κρέμα τυριού σ.θ.δ) γράφετε σ.θ.δ. τι είναι αυτό?
    ευχαριστώ πολύ
    Βασιλεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *