Χαρίλαος Δημοσθενόπουλος , Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος MMedSci.PhDc


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Είναι κάτοχος Πτυχίου Βιολογίας, του ΑΠΘ, του Μεταπτυχιακού Διπλώματος (PostDip in Dietetics) στη Διαιτολογία από το Leeds Metropolitan University και του Μaster of Medicine and Science in Human Nutrition (MMedSci), της Μεγάλης Βρετανίας και ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου από το 1996. Υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το 2007 είναι Προϊστάμενος του Τμήματος Κλινικής Διατροφής στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ είναι επιστημονικός υπεύθυνος του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στους Αμπελόκηπους, από το 2010.
Ασχολείται με τα μεταβολικά νοσήματα και τη διατροφή, με ειδικότερη απασχόληση σε θέματα που αφορούν το Σακχαρώδη Διαβήτη, την Παχυσαρκία, αλλά και γαστρεντερολογικά και άλλα θέματα όπως η κοιλιοκάκη.
Για 5 χρόνια ήταν καθηγητής στους σπουδαστές της ειδικότητας «Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής», «Αισθητικής», «Προσχολική αγωγή» στο Ι.Ε.Κ του Θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ.
Είναι μέλος ΔΣ και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.) και πρώην μέλος ΔΣ της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.
Είναι επίσης μέλος του Nutrition Society, του British Dietetic Association, του European Study Group for Diabetes.
Υπεύθυνος έκδοσης και συγγραφέας στον «Οδηγό Διατροφής για τη ρύθμιση του Διαβήτη», από την ΕΔΕ και συγγραφέας του βιβλίου «Διατροφή του Διαβήτη» των medNutrition publications.
Έχει γράψει κεφάλαια σε επιστημονικά βιβλία ενώ έχει πολλές συμμετοχές με παρουσιάσεις σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης αρθρογραφεί στον τύπο και σε άλλα έντυπα. Έχει συμμετοχή σε δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά.

 

Email: [email protected],
Προσωπική ιστοσελίδα: www.dimosthenopoulos.gr

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *