“Έχετε πόνους στη μέση; Η καρέκλα Fit Chair® της ReformMe είναι εδώ για εσάς”! (skai.gr)


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Χρόνιοι πόνοι στη μέση επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αναμφίβολα όλοι έχουμε αισθανθεί πόνο στη μέση σε κάποια χρονική στιγμή της ζωής μας. Άλλες φορές ο πόνος στη μέση μπορεί να είναι ήπιος ή έντονος, σύντομος ή μακροχρόνιος. Ένα όμως είναι το σίγουρο, μας δυσκολεύει στις καθημερινές μας δραστηριότητες.
Ο κύριος λόγος αυτής της πάθησης είναι η καθιστική ζωή. Καθόμαστε όλη μέρα μπροστά σε έναν υπολογιστή, για να οδηγήσουμε, για να δούμε μια ταινία ή να διαβάσουμε. Το να καθόμαστε πάρα πολύ ώρα είναι ότι χειρότερο για τη μέση μας.

Sitting is the New Smoking

Για κάποιους η καθιστική ζωή είναι το «νέο τσιγάρο», άλλοι μιλάνε για τον «τρομακτικότερο ιό στη σύγχρονη εποχή». Όλοι όμως θα συμφωνούσαν ότι η καθιστική ζωή βλάπτει σοβαρά την υγεία.
Θα συμφωνούσαν επίσης στο ότι δύσκολα μπορεί να καταπολεμηθεί μιας και υπάρχουν περισσότερες από 60 δισεκατομμύρια καρέκλες σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ανατομική περιγραφή

Η σπονδυλική στήλη αποτελείται από οστά και μαλακούς, σπογγώδεις δίσκους. Υπάρχει ένα είδος ζελέ – υγρού ανάμεσα στα πιο σκληρά οστά που  χρησιμοποιούνται σαν μαξιλάρια, για να μην τρίβονται τα οστά μεταξύ τους. Όταν καθόμαστε για ώρα το ζελέ συμπιέζεται είτε μπροστά είτε πίσω. Το μαξιλαράκι δεν είναι πλέον καλά ευθυγραμμισμένο. Μόλις αυτό συμβεί, ο δίσκος θα πρηστεί και θα πονάει.

Εάν το πρήξιμο πιέζει κάποιο νεύρο, τότε ο πόνος θα είναι ακόμα χειρότερος.

Λόγω έλλειψης άσκησης και διατάσεων, οι μυς γίνονται πιο σφικτοί και λιγότερο ευέλικτοι. Όταν οι τένοντες είναι σφικτοί, τότε οι μυς στη μέση συμπιέζονται επειδή πρέπει να υποστηρίξουν τους τένοντες, για να κρατηθεί η πλάτη ίσια. Αυτή η συνεχής καταπόνηση προκαλεί πόνους στη μέση. Όταν κάποιος είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυξάνεται ο πόνος στην μέση. Είναι γνωστό είναι ότι όλοι είμαστε πιο ψηλοί το πρωί απ’ ότι είμαστε πριν πάμε για ύπνο το βράδυ. Αυτό οφείλεται στους δίσκους της σπονδυλικής στήλης. Οι δίσκοι μεταξύ κάθε σπονδύλου είναι γεμάτοι με πολύ συμπυκνωμένες πρωτεϊνικές αλυσίδες.

Όταν βρισκόμαστε ξαπλωμένοι, οι δίσκοι γεμίζουν με υγρό και σπρώχνουν απαλά τον ένα σπόνδυλο σε σχέση με τον άλλο, επιμηκύνοντας τη σπονδυλική στήλη. Αυτός είναι ο λόγος που η σπονδυλική στήλη είναι συχνά δύσκαμπτη το πρωί εξαιτίας του ότι οι δίσκοι είναι τόσο γεμάτοι με υγρό. Όταν σηκωθούμε η σπονδυλική στήλη είναι πάλι κάθετη και λόγω της βαρύτητας, το υγρό από κάθε δίσκο αρχίζει να διαρρέει.

Τρόποι Αντιμετώπισης – Άσκηση

Η γιόγκα και το pilates είναι εξαιρετικοί τρόποι για να ανακουφίσουμε τον πόνο στη μέση. Από την άλλη η καθημερινή εξάσκηση στο γυμναστήριο μπορεί να αυξήσει τον πόνο εάν επιβαρύνουμε την σπονδυλική στήλη με λανθασμένες ασκήσεις. Ο τραυματισμός γίνεται μεγαλύτερος σε συνδυασμό με το καθημερινό παρατεταμένο κάθισμα, όπως ακριβώς και ο πόνος στη μέση!

Active Sitting – Ο ενεργητικός τρόπος καθίσματος, προσφέρει υγιή σπονδυλική στήλη, σωστή στάση σώματος, δυνατή πλάτη και ταυτόχρονα ενδυναμώνει τους κοιλιακούς μύες! Mας δίνει μεγαλύτερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ συντελεί στη βελτίωση της διάθεσης και φυσικής κατάστασης.

Τώρα με τη νέα καρέκλα Fit Chair® balance ball μπορείτε να αντιμετωπίσετε σταδιακά τους ενοχλητικούς πόνους στη μέση.

Δείτε περισσότερα εδώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ : Βένια Χατζηευθυμίου  6945 735287

 https://www.reformme.eu/product/active-sitting-system-balance-ball-chair-mavro-langel/?lang=el  με δωρεάν μεταφορικά για παράδοση σε όλη την Ελλάδα!

Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/403886/parousiasi-ehete-ponous-sti-mesii-karekla-fit-chair-tis-reformme-einai-edo-gia-esas/#ixzz5omkHQUFU

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *