Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Τι σας έχω σήμερα! Ένα καταπληκτικό τσηζ κέικ με λατρεμένη σοκολατένια γέμιση και μια απολαυστική επίστρωση πιο σοκολατένια… Έχω παρακολουθήσει δεκάδες συνταγές γι’ αυτό το γλύκισμα ,ομολογουμένως υπέροχες … τι “κόλαση” , τι “θάνατος” , τι “αμαρτία” , τι “παράδεισος” , τι “θεϊκή γεύση”… Προσπάθησα λοιπόν να “σκαρώσω» μια συνταγή που να ικανοποιεί τη λατρεία για σοκολάτα , που να γεμίζει το στόμα αλλά που να μην περιέχει μεγάλη ποσότητα κρέμας γάλακτος και άλλη τόση κουβερτούρα…Με καμάρι λοιπόν σας παρουσιάζω το δικό μου , σχετικά ελαφρύ τσηζ κέικ:

cheesecake soko1

Υλικά :

Για τη βάση :
220 γρ. μπισκότα τύπου πτι- μπερ ολικής άλεσης
100 γρ. μαργαρίνη (light) λιωμένη στα μικροκύματα ή σε ένα μπρίκι , σε χαμηλή φωτιά για να μη βράσει
Για τη γέμιση :
1 κουτί Garni σκόνη κακάο + 200 γρ. φρέσκο γάλα για την παρασκευή του
120 γρ. κουβερτούρα
5 φύλλα ζελατίνης + 3 κ.σ. βραστό νερό
400 γρ. τυρί κρέμα με 12% λιπαρά
1/2 φλ. τσ ζάχαρη άχνη
1 κ.γλ. κακάο
1 κ.γλ. νες καφέ στιγμής
Για την επικάλυψη :
150 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος (light)
1 (γεμάτη) κ.σ. μαργαρίνη
Και λίγες νιφάδες λευκής σοκολάτας για το γαρνίρισμα

cheesecake soko2
cheesecake soko3
cheesecake soko4
cheesecake soko5
cheesecake soko6
cheesecake sko7
cheesecake soko8
cheesecake soko9
cheesecake soko10
cheesecake soko11
cheesecake soko12
cheesecake soko13
cheesecake soko14
cheesecake soko15
cheesecake soko16


Εκτέλση :
-Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση : Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και προσθέτουμε σταδιακά από την ειδική τρύπα που διαθέτει το σκέπασμα , ενώ δουλεύει  , τη λιωμένη μαργαρίνη μέχρι που να πετύχουμε μια “βρεγμένη άμμο” . Την αδειάζουμε τότε σε πιατέλα που έχουμε τοποθετήσει τσέρκι 25-26 εκ. Στρώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού και την τοποετούμε στο ψυγείο .
-Χτυπάμε με το μιξεράκι χειρός τη Garni κακάο με το φρέσκο γάλα μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και τοποθετούμε το μπωλ στο ψυγείο.
-Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό για λίγα λεπτά , ενώ παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα για ενάμισι λεπτό ή σε μπαιν μαρί . Στίβουμε τότε τα φύλλα ζαλατίνης , τα διαλύουμε στο βραστό νερό και αδειάζουμε αυτό το υγρό στη λιωμένη κουβερτούρα . Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά (κουβερτούρα και διαλυμένη ζελατίνη).
-Σε ένα μπωλ  ανάδευσης ρίχνουμε το τυρί κρέμα και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει . Προσθέτουμε τότε σταδιακά , συνεχίζοντας το χτύπημα , την άχνη , το κακάο , το νες καφέ και τέλος σταθερά το μίγμα κουβερτούρας . 
-Όταν έχουμε πετύχει μια ωραία και αφράτη κρέμα , την ενώνουμε απαλά με μια σπάτουλα με τη Garni κακάο που “περιμένει”  στο ψυγείο .
-Στρώνουμε την τυροκρέμα κακάο πάνω απο την παγωμένη βάση μπισκότου και την τοποθετύμε για λίγες ώρες στο ψυγείο .
-Ετοιμάζουμε τότε και την επικάλυψη :
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπαιν μαρί ή στα μικροκύματα για ενάμισι λεπτό . Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα , με υπομονή μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε ένα βελούδινο παχύ μίγμα . Προσθέτουμε και τη μαργαρίνη για να γυαλίσει και ανακατεύουμε άλλο λίγο . Περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τότε αδειάζουμε το μίγμα της επικάλυψης  πάνω από την κρέμα . 
-Στολίζουμε με νιφάδες λευκής σοκολάτας και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να σταθεί η επικάλυψη . 
-Αφαιρούμε τότε το τσέρκι με προσοχή , κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε…


Καλή επιτυχία!

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *