- 400 γρ. χαλβάς Όλυμπος με βανίλια, κομμένο σε κύβους 0.5 εκ.
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
- 200 γρ. μέλι
- 450 γρ. ταχίνι
- 200 γρ. φυστίκια αράπικα (peanuts) ολόληρα
Νηστίσιμος Κορμός με χαλβά – Halvah Tahini and Chocolate Squares, by akis and akispetretzikis.com!
Συστατικά
30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε τη σοκολάτα, σε ένα μεταλλικό μπολ, πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Την αφήνουμε να κρυώσει.
- Στο ίδιο μπολ, ρίχνουμε μέσα το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε και τα φυστίκια ολόκληρα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε μέσα και το χαλβά κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε ελαφρά. Το χαλβά τον ρίχνουμε στο τέλος για να μη λιώσει.
- Παράλληλα στρώνουμε μεβράνη σταυρωτά σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ μεγέθους 10 x 25 εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο.
- Αφήνουμε για 2 ώρες ή καλύτερα μια ολόκληρη νύχτα μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
- Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/kormos-me-chalva
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Halvah Tahini and Chocolate Squares
Ingredients
- 400 g hard vanilla halvah, cut in to 0.5 cm cubes
- 300 g dark chocolate couverture, melted
- 200 g honey
- 450 g tahini
- 200 g peanuts, whole
30 minutes
Preparation Time
1
Difficulty
Method
- Chop up the chocolate couverture and put it in a metallic bowl.
- Place over a pot full of simmering water (bain marie or hot water bath), until the chocolate melts.
- Stir until smooth and set it aside to cool.
- Add the honey and tahini and gently stir.
- Add the peanuts and mix.
- Add the cubes of halvah and gently stir to distribute, do not mash the halvah.
- Line a rectangular 10×25 cm baking pan with plastic wrap, in a crisscross manner.
- Transfer mixture to pan and spread, smoothing the surface.
- Spread the mixture in the baking pan. Smooth the surface.
- Refrigerate for at least 2 hours or overnight, until it has completely chilled and the mixture is firm.
- When ready, cut in to squares and serve.
http://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/kormos-me-chalva
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι, από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Νηστίσιμες κρέπες με σοκολάτα (vegan), από την Μαριφάνη Ξανθάκη και τις λιχουδιές την Μαριφάνης!
Γλυκό σαλάμι με σοκολάτα γάλακτος από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις "Γλυκές Αλχημείες!!
Νηστίσιμα, πεντανόστιμα κουλουράκια με ταχίνι και σουσάμι, από την Γωγώ Σαμίου!
Εύκολος κορμός με σαβαγιάρ και μους σοκολάτας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Νηστίσιμο παγωτό σοκολάτα-καρύδα, από τη Λένια -Vegan chocolate coconut ice cream, by the Veggie Sis...
Αφήστε μια απάντηση