Νηστίσιμες κρέπες με σοκολάτα (vegan), από την Μαριφάνη Ξανθάκη και τις λιχουδιές την Μαριφάνης!

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σ’ αυτό το λαχταριστό επιδόρπιο? Είμαι σίγουρη για την αρνητική απάντηση, για το λόγο αυτό σας δίνω την τέλεια συνταγή μου για νηστίσιμες/vegan κρέπες με εύκολη ζύμη και γέμιση. Η ζύμη αυτή για κρέπες μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για γλυκές κρέπες όσο και για αρμυρές και είναι κατάλληλες και για κρέπες φούρνου!

Η γεύση τους δεν ξεχωρίζει από τις κλασικές, θα έλεγα μάλιστα ότι είναι ιδιαίτερα εύπεπτες εφόσον δεν περιέχουν καθόλου γάλα και αυγά.

Η δόση είναι για 4 μεσαίες κρέπες, ανάλογα βέβαια τη διάμετρο του τηγανιού μας:

  • 1/2 ποτήρι νερό ή φυτικό γάλα (εγώ εδώ προτίμησα νερό)

  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας λιωμένη φυτική μαργαρίνη

  • 1 κουτ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική

  • 1/2 κουτ.γλ. baking powder

  • 1/2 κάψουλα εσάνς βανίλιας

  • αλάτι στη μύτη του κουτ. γλ..

  • 2 1/2 κουτ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το νηστίσιμο/vegan άλειμμα σοκολάτας:

  • 1/2 φλιτζ. τσ. φυτικό ρόφημα αμυγδάλου

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας σε κομματάκια

  • 1 κουτ.σ. κοφτή άχνη ζάχαρη

  • 1 κουτ.γλ. μαργαρίνη

  • 1 χούφτα ψημένα και αλεσμένα φουντούκια (προαιρετικά)

  • μπανάνες σε ροδέλες (ή ό,τι άλλο επιθυμείτε για τη γέμιση)


Εκτέλεση:

  • Σε μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης μέχρι να αποκτήσουμε ένα χυλό ούτε νερουλό αλλά ούτε και σφιχτό (εάν το μείγμα είναι σφιχτό αραιώνουμε με λίγο ακόμη νερό ενώ εάν είναι νερουλό τότε ρίχνουμε ακόμη λίγο αλεύρι).

  • Βάζουμε να κάψει λίγη μαργαρίνη στο τηγάνι και με πινέλο αλείφουμε καλά όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματά του.

  • Βάζουμε χυλό με μια κουτάλα να πάει παντού μέσα στο τηγάνι, αφήνουμε λίγα λεπτά να κάνει φουσκάλες η ζύμη και να ξεκολλήσει απ’ τα τοιχώματα. Με σπάτουλα γυρίζουμε και από τη άλλη πλευρά το φύλλο και ψήνουμε ακόμη λίγο ( λόγω της απουσίας αυγών και γάλακτος η ζύμη δεν γίνεται κιτρινωπή όταν ψηθεί αλλά σχετικά ανοιχτόχρωμη). Αποσύρουμε σε πιάτο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τον υπόλοιπο χυλό. Εάν κρίνουμε απαραίτητο αλείφουμε ακόμη λίγο φυτικό λίπος το τηγάνι μας

  • Για τη γέμιση σοκολάτας: Ζεσταίνουμε το ρόφημα αμυγδάλου και το ρίχνουμε πάνω απ’ την κομματιασμένη σοκολάτα ανακατεύοντας να γίνει σοκολατένια γκανάς. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη να λιώσει μέσα στο μείγμα και στο τέλος προσθέτουμε την άχνη ή το μέλι. Κρατάμε λίγη για γαρνιτούρα. Εάν η γέμιση θέλουμε να μοιάζει με πραλίνα τότε ενσωματώνουμε στη γκανάζ τα ψημένα και αλεσμένα φουντούκια, διαφορετικά παραλείπουμε αυτό το βήμα.

  • Γεμίζουμε τις κρέπες με τη σοκολάτα και με τα υπόλοιπα υλικά της επιλογής μας. Διακοσμούμε από πάνω με τη γκανάζ που κρατήσαμε και….απολαμβάνουμε!!!

Καλή σας επιτυχία

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2019/03/vegan.html?m=1&fb



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *