Χαλβάς σοκολατένιος με καρύδα ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ, από το “Όλα νηστίσιμα”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 ΑΛΑΔΩΤΟΣ σοκολατένιος χαλβάς με καρύδα από τα χεράκια μας για τα παιδάκια μας και τα βιγκανάκια μας…

Δέσποινα Φωτοπούλου

 

ΥΛΙΚΑ
• 1 και 1/4 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
• 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα και επιπλέον για πασπάλισμα
• 1 συσκευασία σοκολάτα κουβερτούρα (125 γρ.)

Για το σιρόπι
• 1 και 1/2 κούπες ζάχαρη
• 4 κούπες νερό
• Μερικές σταγόνες λεμόνι
• Φλούδα από λεμόνι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.
• Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το σιμιγδάλι με την καρύδα και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
• Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτας και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.
• Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
• Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
• Το βάζουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
• Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
• Το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με καρύδα.

Φωτογραφία του χρήστη Όλα Νηστίσιμα.
Φωτογραφία του χρήστη Όλα Νηστίσιμα.
Φωτογραφία του χρήστη Όλα Νηστίσιμα.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *