Σοκολατένιο ρολό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού, από το sintayes.gr!
Υπέροχο σοκολατένιο ρολό ψυγείου, χωρίς βούτυρο με μπισκότα και μερέντα για τους λάτρεις της σοκολάτας και της πραλίνας φουντουκιού όλων των ηλικιών, για όλες τις περιστάσεις. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για το απόλυτο γλύκισμα ψυγείου που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας.
Χρόνος: 25 λ + 1:30 ώρα αναμονή ψύξης
Δυσκολία: Εύκολη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά συνταγής
- 300 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα ή Πτι Μπερ
- 40 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
- 90 ml γάλα
- 30 ml σπορέλαιο
- 30 γρ. σκόνη κακάο
- 2 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ (ή χυμό πορτοκαλιού αν σερβίρετε σε παιδιά)
- 1 βαζάκι μερέντα ή νουτέλα ή άλλη πραλίνα φουντουκιού επιλογής σας, όσο πάρει για άλειμμα
Εκτέλεση συνταγής
- Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι σε μέγεθος “φακής”. Μη τα πολτοποιήσετε σε σκόνη αλλά και μην αφήσετε και μεγάλα κομμάτια γιατί στη συνέχεια θα σας δυσκολέψουν στο “άνοιγμα” φύλλου.
- Μεταφέρετε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη μερέντα, δηλ. τη ζάχαρη, το γάλα, το σπορέλαιο, το κακάο και το ρούμι και τα ζυμώνετε καλά για να κάνετε το μείγμα ζύμης. Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ.
- Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα σας ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγετε σε “φύλλο” πάχους 1 εκ. περίπου (όχι πολύ λεπτό). Αφαιρείτε με προσοχή τη λαδόκολλα της επιφάνειας και ισιάζεται τη ζύμη, κόβοντας όση εξέχει, περιμετρικά στις άκρες του.
- Μαλακώνετε τη μερέντα για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά απλώνετε μια στρώση πάνω από το φύλλο ζύμης. Με τη βοήθεια της κάτω λαδόκολλας το τυλίγετε σε ένα σχετικά σφιχτό ρολό, το βάζετε για 1 τουλάχιστον ώρα στο ψυγείο και μετά το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατένιο ρολό μαρέγκας με κρέμα βανίλιας και γλάσο σοκολάτας, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!
Μωσαϊκό μόκα με πτι μπερ, από το icookgreek.com!
Σοκολατένιος κορμός ψυγείου με αβοκάντο και ζάχαρη καρύδας, από την Αντριάνα και τις Γλυκιές δημιου...
Κορμός Νoissete με 3 Υλικά, από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!
Κετογονικό ρολό σοκολάτας, από την Μάγδα Γοδόση και το ionsweets.gr!
Κορμός Χριστουγέννων, από την αξέχαστη Χρύσα Παραδείση και το sintayes.gr!
Αφήστε μια απάντηση