Κρέμα σοκολάτας με ελαιόλαδο και παστέλι καρύδι-κανέλα από τον Ανδρέα Λαγό και το “Cook box” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα για τη μούς και 1 ασπράδι για το παστέλι
  • 180 ml. γάλα φρέσκο
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 30 γρ. καφέ εσπρέσο ( 2 κ.σ. ρόφημα)
  • 60 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 βανίλια
  • 10 κ.σ. καρυδόψιχα ( 150 γρ.) για το παστέλι
  • 45 γρ. ζάχαρη καστανή για το παστέλι
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη για το παστέλι
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 35′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 6 άτομα

O Ανδρέας Λαγός θα μας σοκολατο…τρελάνει!

Για τη μους σοκολάτας:

Βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ τα αυγά και το γάλα. Βάζουμε το μπόλ σε μπεν μαρί, και ανακατεύουμε συνεχώς για 5-6 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία και να παστεριωθούν τα αυγά. Βγάζουμε το μπολ από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια μόλις την κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον καφέ, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κρατάμε το μείγμα στην άκρη.

Βάζουμε το μείγμα απο  γάλα και αυγά στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς .

Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα της σοκολάτας και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα σοκολάτας.

Μοιράζουμε τη μους σε 6 μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Για το παστέλι:

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς C για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να στεγνώσουν τα υλικά και να γίνουν τραγανά.

Βγάζουμε το παστέλι από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Συναρμολόγηση:

Μόλις βγάλουμε τις μους από το ψυγείο, τις πασπαλίζουμε με το παστέλι και σερβίρουμε.

 

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/sokolatas/mous-sokolatas-me-elaiolado-kai-pasteli-karudi-kanela-apo-ton-andrea-lago

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *