Παστέλι σπιτικό με 3 υλικά, από το sintayes.gr!
Σπιτικό παστέλι, με 3 μόνο υλικά, για να απολαύσετε ένα παραδοσιακό και πολύ υγιεινό γλύκισμα αφού περιέχει το πολύ πλούσιο σε βιταμίνες σίδηρο και σουσάμι.
Μερίδες: 12
Χρόνος: 20 + 15 λ μαγείρεμα
Δυσκολία: Μέτρια
Υλικά συνταγής
- 650 γρ. μέλι
- 650 γρ σουσάμι
- 4 κ.σ. σπορέλαιο (κατά προτίμηση σησαμέλαιο)
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 175 βαθμούς. Απλώνετε το σουσάμι στο ταψί του φούρνου και το ψήνετε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς και να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη.
- Εν τω μεταξύ, βάζετε το μέλι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και το βράζετε σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντάς το, μέχρι να δέσει καλά.
- Επειδή η επιτυχία του παστελιού εξαρτάται από το βράσιμο του μελιού το δοκιμάζετε ως εξής: Βουτάτε μέσα στο μέλι που βράζει ένα κουτάλι και το αφήνετε να στάξει μέσα σε ένα ποτήρι με κρύο νερό. Αν οι κόμποι δεν διαλύονται πέφτοντας στο νερό, τότε το μέλι έχει δέσει. Αν όμως αμφιβάλλετε για το δέσιμό του, το αφήνετε να βράσει για μερικά λεπτά ακόμα, οπότε και αν ήταν ήδη δεμένο δεν υπάρχει πρόβλημα. Αντίθετα παίρνει μια ευχάριστη γεύση και το παστέλι διατηρείται περισσότερο καιρό.
- Όταν δέσει το μέλι προσθέτετε το σουσάμι και συνεχίζετε το βράσιμο ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, για να μη καεί στη βάση της κατσαρόλας, μέχρι να κάνει μεγάλες φουσκάλες. Αφαιρείτε το μείγμα από τη φωτιά και το απλώνετε σε ένα ταψί αλειμμένο με το σπορέλαιο.
- Το πατάτε ελαφρά με ένα πλάστη για να έχει ομοιόμορφο πάχος. Το αφήνετε να χλιαρύνει και στη συνέχεια το χαράζετε με μαχαίρι σε κομμάτια και σχήμα αρεσκείας σας. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί και μετά το σερβίρετε.
Σημείωση: Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα μαζί με το σουσάμι και μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα ή με τη φλούδα τους κατά προτίμηση ελαφρώς καβουρδισμένα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παστέλι...φουντουκιού απο την Ευη Πετρίδου και το mum mam!
Σεμιφρέντο με φρέσκα κεράσια και παστέλι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το olivemagazine.gr!
Σπιτικό παστέλι με φιστίκια, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr!
Παστέλι με αμύγδαλα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Υπέροχο, σπιτικό παστέλι σε 10 λεπτά, από την Γωγώ Σαμίου !
Παστέλι μόνο με μέλι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Αφήστε μια απάντηση