Τραγανό παστέλι, από την αγαπημένη Έλενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Απόλαυσε μια νέα εκδοχή για παστέλι σε μόλις 5 λεπτά, χρησιμοποιώντας υλικά που έχεις ήδη στο ντουλάπι σου! Με την τραγανή του υφή και την καραμελένια γεύση που προκαλεί εθισμό, αυτό το γλυκό θα σε κάνει να το φτιάχνεις ξανά και ξανά. Αποθήκευσέ το σε βαζάκι για να έχεις πάντα έτοιμο γλυκό τις ώρες της λιγούρας.

ΥΛΙΚΑ

250γρ ζάχαρη

250γρ σουσάμι

25γρ βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά χωρίς να ανακατέψουμε . Όταν αρχίσει να αλλάζει χρώμα ,ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι . Τώρα με γρήγορες κινήσει ανακατεύουμε το μείγμα κ το βάζουμε ανάμεσα από δυο λαδοκολλες. Με ένα πλάστη δίνουμε σχήμα και κόβουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια . Αφήνουμε ελάχιστα να κρυώσει και απολαμβάνουμε.


Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *