Παστέλι με σοκολάτα – Chocolate Sesame Seed Bars, by Akis and akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Παστέλι με σοκολάτα

Συστατικά
  • 200 γρ. σουσάμι
  • 50 γρ. φυστίκια
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 300 γρ. μέλι
  • ¼ κ.γ. αλάτι

 

Clock

30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ξεχωριστά τα αμύγδαλα, τα φυστίκια και το σουσάμι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  • Στο ίδιο σκεύος, ζεσταίνουμε το μέλι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τους ξηρούς καρπούς μέσα στο μέλι. Προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά .
  • Μόλις το μείγμα αρχίζει και πήζει αφαιρούμε από τη φωτιά , προσθέτουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα πιο λείο μείγμα.
  • Απλώνουμε σε ένα σκεύος (20 Χ 30 εκ.) που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα στον πάτο του και στις άκρες του κι αφήνουμε να κρυώσει . Μόλις ετοιμαστεί, κόβουμε το σχήμα που θέλουμε και το αποθηκεύουμε.
Tip
Για να δαιτηρηθούν, τυλίγουμε με μεμβράνη το κάθε κομμάτι!

Chocolate Sesame Seed Bars

Ingredients
  • 200 g sesame seeds
  • 50 g peanuts
  • 100 g dark chocolate couverture
  • 50 g thin almond slivers
  • 300 g honey
  • ¼ teaspoon salt

 

 

Clock

30 minutes
Preparation Time
Shares

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Family
Portion(s)
Difficulty

1
Difficulty
Method
  • Toast the almond slivers, peanuts and sesame seeds in a pan over high heat. Toast each kind separately until golden and put them in a bowl.
  • In the same pan, heat the honey over medium heat. Add the toasted nuts and seeds. Add salt and cook for 10 minutes over medium to low heat.
  • As soon as the mixture starts to thicken, remove from heat. Add the finely chopped chocolate. Stir with a wooden spoon until the chocolate melts and it becomes a smooth mixture.
  • Spread into a 20×30 cm baking pan, lined with parchment paper whose edges hand out over the pan. Allow to cool. When ready, cut into bars or any shape you like and store.

 

 

http://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/pasteli-me-sokolata-0462180b-3c5f-4f89-83dd-27f6ca3f8565

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *