- 200 γρ. σουσάμι
- 50 γρ. φυστίκια
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
- 300 γρ. μέλι
- ¼ κ.γ. αλάτι
30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ξεχωριστά τα αμύγδαλα, τα φυστίκια και το σουσάμι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο σκεύος, ζεσταίνουμε το μέλι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τους ξηρούς καρπούς μέσα στο μέλι. Προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά .
- Μόλις το μείγμα αρχίζει και πήζει αφαιρούμε από τη φωτιά , προσθέτουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα πιο λείο μείγμα.
- Απλώνουμε σε ένα σκεύος (20 Χ 30 εκ.) που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα στον πάτο του και στις άκρες του κι αφήνουμε να κρυώσει . Μόλις ετοιμαστεί, κόβουμε το σχήμα που θέλουμε και το αποθηκεύουμε.
Tip
Για να δαιτηρηθούν, τυλίγουμε με μεμβράνη το κάθε κομμάτι!
Chocolate Sesame Seed Bars
Ingredients
- 200 g sesame seeds
- 50 g peanuts
- 100 g dark chocolate couverture
- 50 g thin almond slivers
- 300 g honey
- ¼ teaspoon salt
30 minutes
Preparation Time
1
Difficulty
Method
- Toast the almond slivers, peanuts and sesame seeds in a pan over high heat. Toast each kind separately until golden and put them in a bowl.
- In the same pan, heat the honey over medium heat. Add the toasted nuts and seeds. Add salt and cook for 10 minutes over medium to low heat.
- As soon as the mixture starts to thicken, remove from heat. Add the finely chopped chocolate. Stir with a wooden spoon until the chocolate melts and it becomes a smooth mixture.
- Spread into a 20×30 cm baking pan, lined with parchment paper whose edges hand out over the pan. Allow to cool. When ready, cut into bars or any shape you like and store.
Αφήστε μια απάντηση