VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά

  • Μαγείρεμα: 20 λεπτά

  • Μερίδες: 4

  • Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

  • 8 φέτες ψωμί για τοστ (ψίχα)

  • 2 κουταλιές της σούπας μερέντα ή νουτέλα

  • 500 γρ. γάλα εβαπορέ

  • 3 κρόκοι αυγών

  • λίγη βανίλια σε σκόνη

  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ψιλή

  • ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη για το πασπάλισμα

  • βούτυρο ή μαργαρίνη για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε κάθε φέτα ψωμιού με κουπ πατ σε δύο δισκάκια ώστε να αποκτήσετε συνολικά 16 στρογγυλά κομμάτια. Αλείφετε τα δισκάκια από τη μια πλευρά τους με λίγη μερέντα και τα κολλάτε ανά δύο, ώστε να γίνουν σαν σάντουιτς.

  2. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια και αραιώνετε το μείγμα με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βουτάτε τα σάντουιτς στο μείγμα αυτό και από τις δύο πλευρές τους.

  3. Βάζετε σ’ ένα τηγάνι και τηγανίζετε σε καυτή μαργαρίνη τα σάντουιτς μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζετε τα σάντουιτς-τηγανίτες με ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη και σερβίρετε.

Συμβουλή

Μπορείτε να μη δώσετε στρογγυλό ή άλλο σχήμα αν δεν έχετε κουπ πατ. Φτιάχνετε τις φέτες ολόκληρες, τετράγωνες, αφαιρώντας μόνο την κόρα με ένα μαχαίρι.

 

 

https://tinyurl.com/y9848fof

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *