VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Δεν θα υποκριθώ ότι είναι ένα λάιτ πρωινό, αλλά μπορεί να κάνει χαμό και να δώσει μεγάλη χαρά στο πρωινό κυριακάτικο τραπέζι σας. Μιλάμε για αβγοφέτες κομμένες από κρουασάν ή τσουρεκάκια γεμισμένα με πραλίνα που θα αγοράσετε έτοιμα και θα ψήσετε στο φούρνο μαζί με κάποιο μίγμα από αβγά και γάλα. Αν θέλετε να αποφύγετε τη σοκολάτα, θα διαλέξετε σκέτο ή γεμιστό με μαρμελάδα τσουρέκι ή κρουασάν, από το μίγμα του γάλακτος θα αντικαταστήσετε το κακάο με κορν φλάουρ και θα πασπαλίσετε στο τέλος με άχνη ζάχαρη ή τριμμένο ινδοκάρυδο αν σας κάνει κέφι. Σε κάθε περίπτωση είναι τόσο νόστιμες και τόσο εύκολο να γίνουν που δεν θα προλαβαίνετε να τις φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά για ένα κανονικό ταψάκι

  • 4 κρουασάν ή τσουρεκάκια με γέμιση πραλίνας (έτοιμα του εμπορίου)
  • 2 αβγά μεγάλα
  • 400γρ. γάλα φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
  • 50γρ. ζάχαρη

για το σερβίρισμα

  • άχνη ζάχαρη ή 50γρ. κουβερτούρα λιωμένη ή λίγη πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα τσουρέκια σε φέτες πάχους όσο ένα δάχτυλο και τις αραδιάζετε σε πυρίμαχο σκεύος, στριμωχτά τη μια δίπλα στην άλλη. Τα κενά τα γεμίζετε με τα κομματάκια από τις άκρες που δεν γίνονται φέτες.
  2. Χτυπάτε σε μπολ με μίξερ χειρός ή αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη, το κακάο κοσκινισμένο και το γάλα να γίνουν ομοιογενές μίγμα. Περιχύνετε προσεκτικά τις φέτες μέσα στο ταψάκι και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  3. Μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος αφήνετε να μουλιάσουν καλά οι φέτες του κρουασάν στο μίγμα.
  4. Ψήνετε τις αβγοφέτες στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου και αφήνετε να γίνει χλιαρές πριν τις σερβίρετε σε πιάτα με το κουτάλι (στην κυριολεξία) πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη ή περιχυμένες με λιωμένη σοκολάτα ή λίγη πραλίνα φουντουκιού αν προτιμάτε.

 

http://www.sweetly.gr/2017/12/sokolatenies-avgofetes-fournou/#more-6600

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *