Βάφλες με σπιτική πραλίνα από την Ελευθερία Μπουτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

3 αυγα
125 γρμ ζαχαρη
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
125 γρ μαργαρινη
250 γρ γαλα
250 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
2 κ.γ. μπεικιν
1 πρεζα αλατι

λιγα καρύδια για το γαρνίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαμε σε μπολ με το μίξερ τα αυγα τη ζαχαρη και το ξυσμα σε μεγαλη ταχυτητα μεχρι να αφρατεψουν. Προσθετουμε στη συνεχεια τη μαργαρινη και συνεχιζουμε το χτυπημα μεχρι να ενσωματωθει πληρως το μιγμα. Στο τελος ριχνουμε εναλλάξ το γαλα και το αλευρι με το μπεικιν και το αλατι τα οποια (αλευρι μπεικιν και αλατι εχουμε ανακατεψει ολα μαζι)
Βαζουμε τη βαφλιερα να ζεσταθει και μ΄ενα πινελο αλοιφουμε τις εστιες με λιγο μαργαρινη
Το μιγμα που θα βαζουμε καθε φορα στη βαφλιερα θα πρεπει να καλυπτει τα 3/4 της εστιας για να μην ξεχειλίσει οταν κλεισουμε τη βαφλιερα.
Προσεχουμε τη θερμοκρασια της βαφλιερας να μην ειναι στο πολυ δυνατο, γιατι καιγονται ευκολα.
Σερβιρονται ζεστες με μαρμελαδα της αρεσκειας μας ή μερεντα ή παγωτο ή οτι αλλο τραβαει η ορεξη μας
Με τη συγκεκριμενη δοση φτιαχνουμε (αναλογα με το μεγεθος και το σχημα της βαφλιερας) 10-12 βαφλες

Σπιτικη πραλινα φουντουκιου ……..

125 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
150 γραμμ. μαργαρίνη
5 κ.σ. κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
1 φλ. αλεσμένα φουντούκια

Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα. Τέλος προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα και αφήνουμε την πραλίνα να κρυώσει. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Συνταγή από Αργυρώ Μπαρμπαρήγου .

καλη επιτυχια !

 

 

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.841054172596236.1073741879.664704013564587/861048617263458/?type=1&theater

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *