VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

…για να σας γλυκάνω έκανα τον απόλυτο συνδυασμό με χαρουπάλευρο, λίγο μέλι, λίγο ταχίνι και επικάλυψη λευκής κουβερτούρας και δημιούργησα τα πιο φανταστικά σοκολατάκια χαρουπιού.

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

10 – 15 τεμάχια
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

  • 50 γρ. φουντούκια
  • 3 κ.σ. χαρουπάλευρο
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 150 γρ. κουβερτούρα λευκής σοκολάτας

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη λευκή σοκολάτα στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη μάζα
  • Τα μοιράζουμε σε ειδική φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια αλλιώς αν δεν έχουμε τα βάζουμε σε παγοκυψέλες σιλικόνης ή αλλιώς πλάθουμε μικρά μπαλάκια με τα χέρια μας.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξουνε.
  • Σε μπεν μαρί βάζουμε τη λευκή σοκολάτα να λιώσει.
  • Περνάμε τα σοκολατάκια μας μέσα στη σοκολάτα και τα αφήνουμε σε μία σχάρα για να φύγει η περιττή σοκολάτα.
  • Βγάζουμε με προσοχή από τη σχάρα και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να κρυώσουν και να σφίξουν.

 

https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/sokolatakia-charoypioy

Σοκολατάκια χαρουπιού

 

 

Carob Chocolates

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 hour
Preparation Time

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

10-15
Portion(s)

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Difficulty
Ingredients
  • 50 g hazelnuts
  • 3 tablespoons carob powder
  • 1 tablespoon tahini
  • 2 tablespoons honey
  • 150 g white chocolate

 

Method
  • Beat all of the ingredients, except white chocolate in a blender, until it becomes a smooth puree.
  • Transfer to some silicon cups. If you don’t have any you can use ice trays or shape them into small balls with your hands.
  • Refrigerate for 1 hour, until firm.
  • Melt the white chocolate in a bain marie.
  • Dip the carob chocolates in the melted white chocolate, until they are completely coated.
  • Transfer to a wire rack to let the excess chocolate drip off.
  • Carefully remove from rack and refrigerate for about an hour to chill.

https://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/sokolatakia-charoypioy

Σοκολατάκια χαρουπιού
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.