
…για να σας γλυκάνω έκανα τον απόλυτο συνδυασμό με χαρουπάλευρο, λίγο μέλι, λίγο ταχίνι και επικάλυψη λευκής κουβερτούρας και δημιούργησα τα πιο φανταστικά σοκολατάκια χαρουπιού.
1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
- 50 γρ. φουντούκια
- 3 κ.σ. χαρουπάλευρο
- 1 κ.σ. ταχίνι
- 2 κ.σ. μέλι
- 150 γρ. κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη λευκή σοκολάτα στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη μάζα
- Τα μοιράζουμε σε ειδική φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια αλλιώς αν δεν έχουμε τα βάζουμε σε παγοκυψέλες σιλικόνης ή αλλιώς πλάθουμε μικρά μπαλάκια με τα χέρια μας.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξουνε.
- Σε μπεν μαρί βάζουμε τη λευκή σοκολάτα να λιώσει.
- Περνάμε τα σοκολατάκια μας μέσα στη σοκολάτα και τα αφήνουμε σε μία σχάρα για να φύγει η περιττή σοκολάτα.
- Βγάζουμε με προσοχή από τη σχάρα και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να κρυώσουν και να σφίξουν.
https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/sokolatakia-charoypioy
Carob Chocolates
1 hour
Preparation Time
1
Difficulty
Ingredients
- 50 g hazelnuts
- 3 tablespoons carob powder
- 1 tablespoon tahini
- 2 tablespoons honey
- 150 g white chocolate
Method
- Beat all of the ingredients, except white chocolate in a blender, until it becomes a smooth puree.
- Transfer to some silicon cups. If you don’t have any you can use ice trays or shape them into small balls with your hands.
- Refrigerate for 1 hour, until firm.
- Melt the white chocolate in a bain marie.
- Dip the carob chocolates in the melted white chocolate, until they are completely coated.
- Transfer to a wire rack to let the excess chocolate drip off.
- Carefully remove from rack and refrigerate for about an hour to chill.
https://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/sokolatakia-charoypioy
