- 450γρ ζάχαρη
- 5 αυγά
- 100γρ αμύγδαλα
- 200γρ ελαιόλαδο
- 40γρ μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1/2 κουτάλια της σούπας γαρίφαλο
- Λίγο ξύσμα λεμονιού
- Λίγη ρακί ή βότκα
- 200γρ γάλα
- 250γρ μαλακό αλεύρι
- 250γρ χαρουπάλευρο
- 180γρ Κρητική γραβιέρα
- Χαρουπόσκονη
Κέικ χαρουπιού με γραβιέρα και αμύγδαλα, από την Creta Carob!







Συστατικά
Οδηγίες Παρασκευής
- Χτυπήστε τη ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπλέντερ. Όταν το μείγμα γίνει πηχτό και ασπρίσει προσθέστε ζεστό γάλα, το ελαιόλαδο, τη ρακί, μπέικιν πάουντερ, τα γαρίφαλα και τη κανέλα.
- Κατόπιν προσθέστε το αλεύρι, το χαρουπάλευρο, αμύγδαλα, το Κρητικό τυρί και το ξύσμα λεμονιού.
- Τοποθετήστε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς.
- Όταν ετοιμαστεί αφήστε το να κρυώσει, και κατόπιν αφαιρέστε το κέικ.
- Προαιρετικά πασπαλίστε με λίγη χαρουπόσκονη..
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://cretacarob.com/project/carob-cake-graviera/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Χαρουπομερέντα-Carob Spread, Vegan από την Ευτυχία Μαυραντζά και το sweetbynature.gr!
Μερέντα με χαρούπι, από την Πηνελόπη και toxaroupi.com!
Σοκολατάκια χαρουπιού - Carob Chocolates, by Akis and akispetretzikis.com!
Πουτίγκα χαρουπιού, από την Creta Carob!
Κέικ με χαρουπόμελο (νηστίσιμο), από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Κρέμα Σοκολάτας με Μπανάνα & Καρύδα | Choco Pudding with Banana & Coconut | Raw-Vegan, από την Ευτυχ...
Αφήστε μια απάντηση