- 450γρ ζάχαρη
- 5 αυγά
- 100γρ αμύγδαλα
- 200γρ ελαιόλαδο
- 40γρ μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1/2 κουτάλια της σούπας γαρίφαλο
- Λίγο ξύσμα λεμονιού
- Λίγη ρακί ή βότκα
- 200γρ γάλα
- 250γρ μαλακό αλεύρι
- 250γρ χαρουπάλευρο
- 180γρ Κρητική γραβιέρα
- Χαρουπόσκονη
Κέικ χαρουπιού με γραβιέρα και αμύγδαλα, από την Creta Carob!







Συστατικά
Οδηγίες Παρασκευής
- Χτυπήστε τη ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπλέντερ. Όταν το μείγμα γίνει πηχτό και ασπρίσει προσθέστε ζεστό γάλα, το ελαιόλαδο, τη ρακί, μπέικιν πάουντερ, τα γαρίφαλα και τη κανέλα.
- Κατόπιν προσθέστε το αλεύρι, το χαρουπάλευρο, αμύγδαλα, το Κρητικό τυρί και το ξύσμα λεμονιού.
- Τοποθετήστε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς.
- Όταν ετοιμαστεί αφήστε το να κρυώσει, και κατόπιν αφαιρέστε το κέικ.
- Προαιρετικά πασπαλίστε με λίγη χαρουπόσκονη..
https://cretacarob.com/project/carob-cake-graviera/






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Νηστίσιμα Τρουφάκια με ξερά σύκα και χαρουπάλευρο, από την Βίκυ και το Vegan in Athens!
Κριτσίνια κρασιού με χαρουπάλευρο Creta Carob, καρότο και σουσάμι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το s...
Creta Carob: το καμάρι της Κρήτης!
"Χαρουπόμελο : Χάσε βάρος χωρίς να στερηθείς τα γλυκά", από το health-fitness.gr!
"Χαρούπι: Οι πλούσιες ιδιότητές του που θωρακίζουν την υγεία μας", από την Ιωάννη Κιούση και το ena...
Brownies χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι, από την Αργυρώ μας!
Αφήστε μια απάντηση