Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Περιέχουν 3 από τα πλέον αγαπημένα  υλικά: φυστικοβούτυρο, μέλι και καρύδα.

 

Τα τρουφάκια αυτά λοιπόν είναι γεμάτα ενέργεια, οπότε σας τα προτείνω περισσότερο για σνακ παρά για επιδόρπιο. Δε λέω, η λιωμένη κουβερτούρα τα κάνει αρκετά λαχταριστά και τους χαρίζει έξτρα πόντους γεύσης, αλλά μην καταφύγετε σε αυτά εκείνες τις στιγμές που αποζητάτε απελπισμένα «κάτι γλυκό».

 

Οι ποσότητες των υλικών είναι τέτοιες που δημιουργούν ένα αρκετά ισορροπημένο αποτέλεσμα. Όλες οι γεύσεις είναι ανιχνεύσιμες και κανένα υλικό δεν υπερτερεί.
Επίσης τα τρουφάκια αυτά είναι πολύ φωτογενή. Έτσι νομίζω τουλάχιστον, για αυτό και ο καταιγισμός φωτογραφιών.

Healthy-vegan-truffles

Συνοψίζοντας… εάν θέλετε κάτι νηστίσιμο, υγιεινό, ολίγον σοκολατένιο, φωτογενές που να σας γεμίζει ενέργεια, αυτά τα τρουφάκια είναι για εσάς.
Σας δίνω και ένα ακόμα κίνητρο προκειμένου να τα δοκιμάσετε: άρεσαν πολύ ακόμα και στην Ιφιγένεια (aka στριμάδι της οικογένειας που δεν της αρέσει το μπέικον και προτιμά τα μπισκότα του εμπορίου από ζεστές σπιτικές τηγανίτες με nutella). Αυτά!

Healthy-vegan-truffles

Νηστίσιμα και υγιεινά τρουφάκια
Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 22
Υλικά
  • 200 γραμμ. νιφάδες βρόμης
  • 260 γραμμ. φυστικοβούτυρο
  • 4 κουταλιές μέλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
  • 4 κουταλιές καρύδα τριμμένη
  • 1 βανιλίνη
  • 100 γραμμ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά εκτός από την κουβερτούρα και τα ζυμώνουμε με τα χέρια πολύ καλά.
  2. Τα πλάθουμε σε μεγάλα τρουφάκια και τα αραδιάζουμε στον πάγκο εργασίας μας.
  3. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί και διακοσμούμε με αυτή τα τρουφάκια.
  4. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος, στο ψυγείο.
Σημειώσεις
Η αρχική συνταγή εδώ.
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *