Bolero-Biodiet

ΥΛΙΚΑ

1200 gr.   πραλίνα φουντουκιού χωρισμένη σε  400 και σε 800 gr.
300  gr. φουντούκια
500  gr. φρέσκο γάλα πλήρες
500 gr. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2  ανάμικτα cakes  (βανίλια σοκολάτα )  του εμπορίου  (420 -430 gr  περίπου το καθένα )
 
 Γλάσο για  την επικάλυψη
200 gr.  κουβερτούρα
100 ml γάλα φρέσκο πλήρες η εβαπορέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Χοντροκόβουμε τα φουντούκια στο multi και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 7, 8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα ανακατεύουμε όπως είναι καυτά με τα 400 gr πραλίνα φουντουκιού (Αυτό είναι το  μίγμα Α )
  Σε ένα μεγάλο μπολ  βάζουμε τα υπόλοιπα 800 gr πραλίνα  φουντουκιού. Βράζουμε το γάλα και το αναμιγνύουμε καυτό σε 3 δόσεις με την πραλίνα.
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει.
 Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτουμε   λίγη λίγη στο μίγμα της πραλίνας με το γάλα. Ετσι φτιάχνουμε το μίγμα Β.
Κόβουμε το κέικ κατά μήκος, σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε .
Ντύνουμε ένα βαθύ  μπολ (διαμέτρου 28 εκ) με μεμβράνη και τοποθετούμε στον πάτο και στα πλάγια φέτες από το κέικ , έτσι ώστε να το καλύψουμε όλο.
Ρίχνουμε μέσα στο baul ( πάνω στο καλυμμένο με κέικ πάτο) το μισό μίγμα Α , και μετά το μισό μίγμα Β.
Καλύπτουμε με φέτες κέικ.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα Α και  μετά το υπόλοιπο μίγμα Β.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κέικ.
Καλύπτουμε με την μεμβράνη καλά-καλά, και βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες.
Σε μεγάλη πιατέλα τουμπάρουμε την τούρτα παγωτό, και αφαιρούμε προσεχτικά την μεμβράνη.
Αν θέλουμε καλύπτουμε με γλάσο που το έχουμε φτιάξει λιώνοντας την κουβερτούρα σε βραστό γάλα.
Α-ΠΙ-ΘΑ-ΝΗ!! Νομίζω δεν έχετε ξαναφάει κάτι παρόμοιο.
Καλή επιτυχία!
Συμβουλή: Aν δεν θέλετε η τούρτα παγωτό να είναι πολύ γλυκιά, μπορείτε να  αντικαταστήσετε κάποια  μικρή ποσότητα πραλίνας  με αυτή που ειναι  χωρίς γάλα και επομένως έχει πιο bitter γεύση. Για παράδειγμα τα 400 γρ .

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.