Παγωτό εκμέκ κανταΐφι, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Tο αγαπημένο μας γλυκό στην παγωμένη εκδοχή του!

ΜΕΡΙΔΕΣ : 4-6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ : 8Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5

 

#tsoulotip: Είναι πολύ σημαντικό το κανταΐφι να είναι πολύ τραγανό, όταν θα μπει στο μείγμα με το παγωτό.

ΥΛΙΚΑ

Για το παγωτό:

300 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

200 ml ζαχαρούχο γάλα

35 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

30 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα

½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Φιστίκια Αιγίνης, θρυμματισμένα για το σερβίρισμα

 

Για τη βάση:

250 γρ. κανταΐφι

150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

150 ml νερό

Χυμό από μισό λεμόνι

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες  402  20%
ΒΑΖΑΛίπος  10.1g   14%
ΒΑΖΑKορεσμένα    3.9g   20%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    7.2g   14%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    72.7g   28%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    55.9g   62%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.15g    2.50%
ΒΑΖΑΙνες   0.3g    1%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
Παγωτό εκμέκ κανταΐφι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για τη βάση: Αδειάζουμε σε ένα ταψί το κανταΐφι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90°C στον αέρα για 3 ώρες.
2Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
3Αφού πάρει βράση, αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 2-3 λεπτά ακόμη και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
4Μόλις ψηθεί το κανταΐφι, το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
5Αφού κρυώσει, κρατάμε 130 γρ. κανταΐφι για τη γέμιση και απλώνουμε το υπόλοιπο σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 25Χ20 εκ.
6Για το παγωτό: Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μία ελαφριά σαντιγί.
7Στη συνέχεια, προσθέτουμε μέσα στον κάδο το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
8Κατόπιν, ρίχνουμε στο μείγμα την κανέλα, τα καρύδια, το κανταΐφι που κρατήσαμε και ανακατεύουμε ξανά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
9Ύστερα, αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το κανταΐφι που είχα απλώσει στο ταψί, καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στο παγωτό και το μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες.
10Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε το παγωτο με φιστίκια Αιγίνης.
#tsoulotip: Είναι πολύ σημαντικό το κανταΐφι να είναι πολύ τραγανό, όταν θα μπει στο μείγμα με το παγωτό.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/pagwto-ekmek-kantaifii
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *