Κανταϊφάκια cupcakes, από το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια εξαιρετική, πρωτότυπη συνταγή από την αγαπημένη μας ION!

Συστατικά για 12 μερίδες
  • 500γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 300γρ. αμύγδαλα ωμά, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1κγ κανέλα
  • 250γρ. βούτυρο λιωμένο αιγοπρόβειο
  • Για το σιρόπι
  • 600γρ. ζάχαρη
  • 400ml νερό
  • 50γρ. γλυκόζη
Μέθοδος
  • 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • 2.Κόβουμε το μισό κανταΐφι, το ανοίγουμε με τα χέρια μας για να ξεκολλήσουν οι ίνες του.
  • 3.Ανακατεύουμε την κανέλα με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
  • 4.Παίρνουμε με τα δάχτυλα μας μία ποσότητα κανταΐφι, την βάζουμε σε μία θήκη για cupcakes και βάζουμε λίγη από την γέμιση στο κέντρο του. Διπλώνουμε τις άκρες τους προς τα μέσα μέχρι να καλυφθεί όλη η γέμιση.
  • 5.Όταν γεμίσουν οι θήκες μας, περιχύνουμε τα κανταϊφάκια μας με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • 6.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και την γλυκόζη κι αφήνουμε από την ώρα που θα πάρουν βράση για 3 λεπτά.
  • 7.Μόλις βγάλουμε τα κανταΐφια από τον φούρνο κι όσο είναι ακόμα ζεστά, περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
  • 8.Βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα σερβίρουμε αναποδογυρίζοντας τα. Γαρνίρουμε με φυστίκι Αιγίνης.

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/kantaifakia-cupcakes/

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *