Θα χρειαστούμε επιπλέον: κατσαρόλα, σύρμα, ταψάκι φούρνου.
Οδηγίες
1.Για να φτιάξουμε τα κανταΐφια φωλίτσες : Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Τοποθετούμε σε ένα ταψί από 50 γρ κανταΐφι δημιουργώντας 4 φωλιές. Ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
2.Ψήνουμε στους 200 C για 15 λεπτά περίπου.
3.Κατά τη διάρκεια που ψήνεται το γλυκό προετοιμάζουμε το σιρόπι. Τοποθετούμε τη κρυσταλλική ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη μέσα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και η γλυκόζη. Αφήνουμε στη συνέχεια το σιρόπι να βράσει. Μόλις βράσει κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε πάνω στο μάτι για να είναι ζεστό.
4.Με την έξοδο από το φούρνο αφήνουμε το ψημένο κανταϊφι να κρυώσει ελαφρώς και σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.
5.Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς το ψημένο και σιροπιασμένο κανταΐφι.
6.Για το κανταΐφι με Νucrema : Τοποθετούμε πάνω από το ένα μέρος σιροπιασμένο κανταΐφι μια λεπτή στρώση Νucrema και σκεπάζουμε με ακόμα ένα μέρος σιροπιασμένο κανταΐφι.
7.Προαιρετικά σερβίρουμε με παγωτό της επιλογής μας.
Μερίδες : 2
Έτοιμο σε : 40 Λεπτά
Σχετικά με το Σεφ
Μιχάλης Σαράβας
Έχει τελειώσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο με την ειδικότητα του τεχνίτη ζαχαροπλάστη και αρτοποιού. Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στο ecole ferrandi (Γαλλία-Παρίσι), επίσης στην ειδικότητα του τεχνίτη …
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση