Laurence-galerie de chocolat(2)
Creta Carob
Laurence-πάρτυ-βάφτιση

Υλικά

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 2 ολόκληρα αυγά και 3 κρόκοι επιπλέον
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 ml ρούμι μαύρο
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml νερό

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε την καραμέλα, βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν σκούρο ξανθό χρώμα. Αδειάζετε την καραμέλα σε φορμάκια καλύπτοντας τον πυθμένα μέχρι ύψος 2-3 χιλιοστών.  Αφήνετε την καραμέλα να κρυώσει και να σφίξει.

  2. Ρίχνετε το γάλα μαζί με το μπαστουνάκι βανίλιας (αφού το σχίσετε κατά μήκος) μέσα σε κατσαρόλα να πάρουν μια βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα βανίλιας-γάλακτος να περιμένει για 7’-8’ (για να απελευθερώσει η βανίλια το άρωμά της). Κατόπιν φιλτράρετε το γάλα και αφαιρείτε τη βανίλια. Στο μεταξύ, λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και τη ρίχνετε μέσα στο γάλα.

  3. Στη συνέχεια σε ένα μπολ χτυπάτε τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το ρούμι. Μέσα σε αυτό το μείγμα ρίχνετε το ζεστό σοκολατένιο γάλα και ανακατεύετε.

  4. Περνάτε το μείγμα από σήτα και το μοιράζετε στις φόρμες με την καραμέλα. Τοποθετείτε τις φόρμες σε ταψί που περιέχει καυτό νερό (να ψηθούν δηλαδή σε μπεν μαρί) και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 150°C για 30’περίπου. Αφήνετε τις καραμελέ να παγώσουν στο ψυγείο. Ξεφορμάρετε βουτώντας τα σε ζεστό νερό για 5’’ και τις σερβίρετε.

    ΠΗΓΗ: Λαχταριστή συνταγή της γλυκύτατης σεφ-ζαχαροπλάστισσας Λίνας Γιατρά που είχε πρωτοδημοσιευτεί στην εφημερίδα μας, το ICookGreek, Τ.06.

     

     

    http://www.icookgreek.com/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%93%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1?category_id=238

     

     

     

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *