- 3 κρόκοι αυγών
- 100 γραμμάρια ζάχαρη λευκή
- 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 75 ml γάλα 3,5% λιπαρά
- 1 βανίλια
- 20 γραμμάρια ζάχαρη λευκή
1 ώρα 10′
Χρόνος Εκτέλεσης
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κρεμ μπρουλέ στα Γαλλικά σημαίνει καμένη κρέμα, αλλά μπορείτε να τη φάτε χωρίς να την καραμελώσετε!
- Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής τους κρόκους, τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε πυρίμαχα πιατάκια και τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί.
- Βάζουμε μέσα στο ταψί αρκετό καυτό νερό, να καλύψει τα πυρίμαχα ταψάκια, αλλά να μην μπεί μέσα (μπέν μαρί).
- Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 1 ώρα στους 120 βαθμούς.
- Μετά από μία ώρα βγάζουμε απο το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και <<καίμε>> τη ζάχαρη (άν δεν έχουμε φλόγιστρο, βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς στην ένδειξη <<Γκριλ>> και καραμελώνουμε εκεί).
Σερβίρουμε.
Tip
Αντί για καραμέλα από πάνω, ενώ είναι ζεστό ακόμα το γλυκό, ρίξτε λίγη μαρμελάδα επιλογής σας…Καλή τύχη!
Αφήστε μια απάντηση