Κέικ σοκολάτας με ούζο to die for, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα κέικ φουλ της σοκολάτας, με έξτρα γλάσο από βούτυρο, κακάο και ούζο που του δίνει πολύ ιδιαίτερη γεύση, γιορτινή παρουσία και το κάνει σωστή τούρτα. Απολαύστε το οπωσδήποτε με παρέα και όσο κι αν σας αρέσει, μην φάτε περισσότερο από ένα μικρό κομμάτι. Μην παρασύρεστε από το τεράστιο κομμάτι της φωτογραφίας, υπηρετεί μόνο τη φωτογραφία της συνταγής. 

Υλικά για το κέικ

  • 300γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 300γρ. βούτυρο LURPAK σε κύβους
  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150γρ. ζάχαρη λευκή
  • 150γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 αβγά μεγάλα
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλάσο και τη διακόσμηση:

  • 200γρ. βούτυρο LURPAK μαλακωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 240γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
  • 3 κουτ. σούπας καυτό νερό
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 5-6 ζαχαρωμένους ιβίσκους

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175oC. Ντύνετε με λαδόκολλα 2 ταψάκια διαμ. 23εκ. που κόβετε στα μέτρα τους και βουτυρώνετε τα πλαϊνά τους.
  • Λιώνετε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι μαζί τις 2 ζάχαρες και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε τα αβγά ελαφρά χτυπημένα με τη βανίλια και τέλος το λιωμένο μίγμα της σοκολάτας. Ανακατεύετε να γίνουν όλα ομοιογενές μίγμα.
  • Μοιράζετε τη ζύμη στα δυο ταψάκια που έχετε προετοιμάσει. Ψήνετε 30-35 λεπτά στον προθερμασμένο περίπου μέχρι να ψηθούν τα κέικ σε βάθος. Τα ξεφορμάρετε πάνω σε σύρμα και αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζετε το γλάσο: Διαλύετε το κακάο με το καυτό νερό. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε και χτυπάτε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι. Προσθέτετε σταδιακά το διαλυμένο κακάο και το ούζο, συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσει το γλάσο σας την επιθυμητή υφή.
  • Όταν κρυώσουν εντελώς μοντάρετε τους 2 δίσκους του κέικ πάνω σε πιατέλα σερβιρίσματος αλείφοντας ενδιάμεσα με γλάσο. Σκεπάζετε όλο το κέικ με το υπόλοιπο γλάσο. Διακοσμείτε με την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τους ζαχαρωμένους ιβίσκους.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.sweetly.gr/2017/11/cake-sokolatas-me-ouzo-to-die-for/#more-6528

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *