Macaroons καρύδας με σοκολάτα, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από την Κατερίνα και το “Ζουμ στη κανέλα”!

Τι καλύτερο από Μacaroons Καρύδας με επικάλυψη λιωμένη κουβερτούρα!!. Εκτός του ότι είναι πολύ υγιεινά αφού δεν περιέχουν ζάχαρη αλλά μέλι, είναι ένα τέλειο γλυκάκι με έντονη γεύση καρύδας  . Επίσης χρειάζεσαι μόνο 30 λεπτά για να τα ετοιμάσεις!!

Ναι, ναι καλά διάβασες macaroons…με δύο o. Τι διαφορά όμως έχουν τα macaroons από τα macarons;

Ας πούμε κατά αρχήν ότι το κοινό τους γνώρισμα είναι ότι και τα δύο ξεκινούν με βάση από ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα.

Τα macarons που δεν είναι το θέμα μας σήμερα είναι εκείνα τα ομορφούλικα κομψά μπισκοτάκια με γέμιση, θα μπορούσες να τα πεις & σαντουϊτσάκια, που βγαίνουν σε πολλές αποχρώσεις, δηλαδή γεύσεις. Τα συναντάς πολύ τώρα τελευταία ειδικά σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Τα macaroons που είναι το θέμα μας σήμερα…είναι τα σπιτικά, μαστιχωτά & γεματά καρύδα μπισκοτάκια. Είναι γνωστά για την εξωτερική χρυσοτράγανη επιφάνειά τους, αλλά & για το καρυδομαστιχωτό εσωτερικό τους.

Υπάρχουν αρκετές συνταγές για τα macaroons, αλλά εγώ σήμερα επέλεξα να κάνω την πιο υγιεινή εκδοχή. Αυτή που δεν περιέχει ούτε γλουτένη αλλά ούτε ζάχαρη. Τι περιέχει τώρα θα μου πεις, εεε μη βιάζεσαι.IMG_4872

Επίσης σε πολλές συνταγές τα macaroons θα τα βρείτε με επικάλυψη σοκολάτας. Όπως & αυτά που θα φτιάξουμε μαζί. Τώρα θα πω τα υλικά :-) .

Υλικά (για 18-20 macaroons)

  • 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά (αν είναι μέτρια ή μικρά 3)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ.  εκχύλισμα βανίλιας
  • 200γρ. ινδική καρύδα
  • 100γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT

 

Εκτέλεση

  1. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια & βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλάτι & χτυπάμε σε μαρέγκα.
  2. Ρίχνουμε το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας & ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  3. Προσθέτουμε την καρύδα & με απαλές κινήσεις αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  4. Με ένα κουτάλι ή scoop παγωτού δημιουργούμε μικρά μπαλάκια & τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στις αντιστάσεις για 15-20′ ανάλογα με το μέγεθος.
  6. Αφού ψηθούν τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν ενώ παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα.IMG_4854
  7. Βουτάμε ένα ένα τα macaroon από την κάτω πλευρά στην κουβερτούρα & μετά περιχύνουμε & την πάνω πλευρά με ένα κουταλάκι.IMG_4864
  8. Τέλος τα βάζουμε στο ψυγείο για 10′ ώστε να παγώσει η σοκολάτα & είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
  1. http://www.zoomstinkanela.com/macaroons-karidas-me-sokolata/
  2. IMG_4879

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *