Macarons με χαρουπάλευρο γεμιστά με μπανάνα και χουρμάδες, από το Όλα Νηστίσιμα!







Υλικά
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 & 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κούπα χαρουπάλευρο (το sokolatomania.gr προτείνει το χαρουπάλευρο της Creta Carob! )
1 κούπα μαύρη μαλακή ζάχαρη
1-2 σταγόνες υγρή βανίλια
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
3/4 κούπας γάλα αμυγδάλου
Ζάχαρη καστανή για πασπάλισμα
Κανέλα
Γαρύφαλλο
Για την γέμιση
1 μπανάνα ώριμη
10 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
Οδηγίες
• Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το σπορέλαιο, το φυτικό γάλα και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την υγρή βανίλια, την κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Ανακατεύουμε τη σόδα με το αλεύρι και το χαρουπάλευρο και το προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.Το μείγμα θα πρέπει να έχει τέτοια υφή ώστε να μπορούμε να τα πλάσουμε εύκολα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.
• Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και το κυλάμε στην καστανή ζάχαρη.
• Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα πιέζουμε με τα δάκτυλά μας.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
• Όταν βγουν από το φούρνο είναι πολύ μαλακά και δεν μπορούμε να τα πιάσουμε.
• Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη γέμιση
• Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε τη μπανάνα με τους χουρμάδες και τα πολτοποιούμε όσο καλύτερα μπορούμε.
• Μόλις τα μπισκοτάκια κρυώσουν τα γεμίζουμε με τη φρουτένια κρέμα και απολαμβάνουμε.
https://ola-nistisima.gr/recipe/macarons-gemista-me-mpanana-xourmades/






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μακαρόν με κρέμα σοκολάτας και μαστίχα από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες" !
"Χαρούπι, μια αξία διαχρονική", από την Ελευθερία Βασιλειάδη και το olivemagazine.gr!
Κέικ με χαρουπάλευρο , γλάσο σοκολάτας και ρόδι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly"!
Γαλλικά Macarons , από τον Λευτέρη , την Δήμητρα και το foodstates.gr!
Κριτσίνια κρασιού με χαρουπάλευρο Creta Carob, καρότο και σουσάμι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το s...
Νηστίσιμα Τρουφάκια με ξερά σύκα και χαρουπάλευρο, από την Βίκυ και το Vegan in Athens!
Αφήστε μια απάντηση