Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb
Χαρουπόψωμο- Carob Bread with Ginger Prunes and Nuts, by Akis and akispetretzikis.com!







Το sokolatomania.gr προτείνει χαρουπάλευρο της Creta Carob
10′ ΧρόνοςΕκτέλεσης
60′ Χρόνος Ψησίματος
10-12 Μερίδες
1 Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
- 300 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 80 γρ. αλεύρι χαρούπι Το sokolatomania.gr προτείνει χαρουπάλευρο της Creta Carob
- 160 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 300 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 3 αυγά
- 300 γρ.νερό
- 4 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
- 2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 1/4 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 10 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
- ½ κούπα διάφοροι ξηροί καρποί, χοντροκομμένοι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 150ο C στον αέρα.
- Ανακατεύουμε τα ξηρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το νερό, το καλαμποκέλαιο, τα μπαχαρικά και τα αρωματικά, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα για να αποφευχθεί οποιοσδήποτε σβόλος.
- Ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά, μέχρι ένα μαχαίρι που τρυπάμε στο κέντρο να βγαίνει καθαρό.
https://akispetretzikis.com/el/categories/pswmia-zymes/charoypopswmo
Carob Bread with Ginger Prunes and Nuts
10′ Ηands on
60′ Cook Time
10-12 Portion(s)
1 Difficulty
Ingredients
- 300 g whole wheat flour
- 80 g carob flour
- 160 g all-purpose flour
- 2 teaspoons baking powder
- 1 teaspoon baking soda
- 300 g brown sugar
- 3 eggs
- 4 teaspoons corn oil
- 2 teaspoons fresh ginger, grated
- ¼ teaspoon spice mix
- 1 teaspoonvanilla extract
- 10 prunes, finely chopped
- ½ cup mixed nuts, coarsely chopped
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Method
Preheat oven to 150* C (300* F) Fan.
- Combine all of the dry ingredients in a large bowl.
- Add the eggs, water, corn oil, spices and aromatics. Use a hand whisk to mix so that no lumps remain in the mixture.
- Transfer to a greased baking pan.
- Bake for about 60 minutes. Insert a knife into bread and if it comes out clean, you are sure the bread is ready.
Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb
https://akispetretzikis.com/en/categories/pswmia-zymes/charoypopswmo











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπακλαβάς με χαρουπόμελο, από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες!
Σοκολατοψωμάκια πεντανόστιμα και αφράτα από τις "Γλυκές Τρέλλες"!
Ενεργειακές τρούφες σοκολάτας |Raw-Vegan, από την Ευτυχία Μαυραντζά και το sweetbynature.gr!
Soft Kings μπισκότα με βρώμη, χαρουπάλευρο και στέβια, από την Μαρία Κούρτη και το cookpad!!
Σοκολατοψωμάκια, από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το "Taste of life by Betty"!
Χαρούπι-φαρμακευτικές ιδιότητες και συνταγές, από την Ελευθερία Μαντζώρου, καθηγήτρια μάλαξης και φ...
Αφήστε μια απάντηση