Κετογονικά Macarons με Καρύδα, από το glykouli.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αν αναζητάτε κάτι γλυκό με λίγες θερμίδες, δοκιμάστε αυτά τα πεντανόστιμα macarons με καρύδα!

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 226 θερμίδες, 21γρ. λίπος, 11γρ. υδατανθράκων, 3γρ. πρωτεΐνη

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά (για 12 μερίδες)

  • 1,5 φλυτζάνι τριμμένη καρύδα χωρίς προσθήκη γλυκαντικού

  • 3 ασπράδια αυγού

  • 2 κ.σ. μέλι

  • 1 κ.σ. σκόνη κακάο

  • 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

  • 1 κ.γ. λιωμένο λάδι καρύδας

  • 1 κ.γ. βανίλια

  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν (ο όγκος τους πρέπει να διπλασιαστεί).

  • Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

  • Συμπληρώνουμε την τριμμένη καρύδα ανακατεύοντας με κουτάλα. Μην ανακατέψετε πολύ γιατί θα φύγει ο αέρας από τη μαρέγκα.

  • Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, τοποθετήστε ίσες ποσότητες μείγματος πάνω στο ταψί.

  • Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε τα macarons για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να ροδίζουν.

  • Μόλις τα άκρα ροδίσουν, βγάλτε τα macarons  από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.

  • Στο μεταξύ αναμείξτε το λάδι καρύδας με το κακάο ώστε να φτιάξετε σιρόπι.

  • Μόλις τα macarons κρυώσουν, πασπαλίστε τα με το σιρόπι σοκολάτας.

  • Τοποθετήστε τα στο ψυγείο, όπου μπορείτε να τα διατηρήσετε μέχρι να καταναλωθούν.

http://glykouli.gr/15979/ketogonika-makaroyn-me-karyda/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *