Σας έχω πει πόσο μισώ το γλυκό αυτό, ε;
Πολλές φορές! Απορώ πραγματικά γιατί είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά των Αυστραλών.
Όμως, μετά από πολλές αναρτήσεις στο γκρουπ Mad About Keto Greece, με πάβλοβες σκέτη αποτυχία, τι να κάνω;
Έπεσα ο μάγειρας και έριξα τα μούτρα μου και έφτιαξα πάβλοβα…
Το όλο θέμα είναι στο ψήσιμο, η μαρέγκα θέλει υπομονή να γίνει έτσι τραγανή. και χωρίς ζάχαρη, δύσκολα γίνεται σωστά chewy στη μέση.
Επειδή είναι χρονοβόρο γλυκό, κάντε διπλή δόση.
Για μία μαρέγκα, θέλει μίση δόση curd, άρα διπλή δόση μαρέγκας και μια δόση curd, βγάζει δύο γλυκά.
Γίνονται και μαρεγκάκια με μισή ώρα λιγότερο ψήσιμο.
Αν βάλετε το curd σε όλη τη μαρέγκα, και θέλετε να μείνει τραγανή, πρέπει να φαγωθεί μόλις φτιαχτεί, αλλιώς κόψτε την μαρέγκα σε 10 μερίδες, και σερβίρετε με τα έξτρα στο πιάτο.
Αν κάνετε και curd, βάζετε τους κρόκους εκεί.
Είναι τραγανή, όχι πολύ γλυκιά, και με το ξινό lemon curd και τα μούρα είναι πολύ ανάλαφρο γλυκό.
Την έφτιαξα με Sukrin Gold, που άλεσα σε άχνη, γι’ αυτό και είναι πιο σκούρα. Με σκέτη ερυθριτόλη σε άχνη θα βγεί πιο άσπρη, και σε υφή ακόμα καλύτερη, επειδή η ερυθριτόλη, μόλις κρυώσει, επανέρχεται στην αρχική της μορφή και τραγανίζει.
Έχει διάφορα βίντεο στο τέλος της συνταγής να δείτε την υφή της μαρέγκας σε διάφορες φάσεις, και τις συνταγές για curd λεμόνι και φράουλα.
Σε μάκρος, σκέτη, δεν είναι καθόλου κέτο, σαν τον ζελέ ένα πράγμα, σκέτη πρωτεΐνη δηλαδή, ΑΛΛΑ με σωστά συνοδευτικά , φτιάχνουν τα μάκρος.
… Ακόμα δεν μπορώ να δεχτώ ότι έριξα ΤΟΣΟ τα στάνταρ μου. ????
Μα πάβλοβα;
Οκ, το παραδέχομαι όμως, βγήκε πολύ ωραία…
Ελπίζω να σας αρέσει!
Ingredients
- 200 γρ ασπράδι αυγού τα αφήνουμε στον πάγκο κουζίνας από την προηγούμενη μέρα κατά προτίμηση, Τα “παλιά” ασπράδια κάνουν πιο σταθερή μαρέγκα.
- 50 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 ή σκέτη ερυθριτόλη, σε άχνη έβαλα Sukrin Gold , γι’ αυτό και βγήκε πιο σκούρα
- 5 γρ ξίδι
- λίγο αλάτι στις άκρες των δαχτύλων
- 1/2 στικ φυσική βανίλια ή πολύ λίγο εκχύλισμα
Instructions
Προθέρμανση του φούρνου στους 150 βαθμούς Κελσίου, αέρα.
Μόλις μπει η μαρέγκα στον φούρνο, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 100 βαθμούς.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Το μπολ στο οποίο θα χτυπήσετε τα ασπράδια πρέπει να ΜΗΝ έχει ούτε ίχνος λίπους γιατί δεν θα γίνει σωστή η μαρέγκα.
Χτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ, με ένα αναδευτήρα, γιατί, όπως έχω ξαναπεί, οι ίνες πρωτεΐνης κόβονται αν πάει στο χτύπημα προς δύο κατευθύνσεις.
Μετά απο ένα λεπτό περίπου, προσθέτετε το αλάτι, το ξίδι και την βανίλια και το 1/3 του γλυκαντικού.
Συνεχίστε το χτύπημα.
Προσθέτετε το γλυκαντικό σιγά σιγά σε μικρές δόσεις χτυπώντας ανάμεσα στις προσθήκες του γλυκαντικού.
Παίρνει αρκετή ώρα…
Χτυπάτε μέχρι να γίνε μια πηχτή μαρέγκα.
Απλώστε σε μία λαδόκολλα είτε με ένα κορνέ ή απλά με ένα κουτάλι ή σπάτουλα.
Εδώ έβαλα κορνέ.
‘Οπως είπα και στην αρχή, χαμηλώνετε το φούρνο στους 100 βαθμους Κελσίου και ψήνετε για 2 ώρες.
Σβήστε το φούρνο και αφήστε την μαρέγκα εκεί μέχρι να παγώσει ο φούρνος και αυτή να τραγανίσει!
Σερβίρετε την με curd και μούρα!
Είναι τραγανή και κόβεται τέλεια σε μερίδες.
Recipe Video







Αφήστε μια απάντηση