Κετογονική Διατροφή: Ψωμί άσπρο με ίνες μπαμπού και κολοκυθόσπορο, από την αγαπημένη Mika Kitrina και το ketokitchenninja.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Prep Time 10 minutes

Cook Time 50 minutes

Ingredients

  • 50 γρ ίνες μπαμπού
  • 15 γρ ψίλλιουμ
  • 80 γρ αλεύρι αμυγδάλου
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 150 γρ ασπράδι αυγού
  • 70 γρ νερό
  • 50 γρ κολοκυθόσπορο
  • 15 γρ νωπή μαγιά ή ένα φακελάκι ξηρή μαγιά, 7 γρ
  • 10 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα, δίνει τη γλύκα που έχει το ψωμί του τόστ
  • 4 γρ αλάτι
  • 7 γρ σόδα μαγειρικής
  • 30 γρ ξίδι

Instructions

  1. Προθέρμανση φούρνου στους 180 βαθμούς Κελσίου, αέρα.

  2. Ζυγίζετε τα υλικά, λιώνετε τη μαγιά αν ειναι νωπή στο νερό πρώτα, αλλιώς αν είναι ξηρή απλώς την προσθέτετε στα άλευρα.

    Αν δεν θέλετε κολοκυθόσπορο, μη βάλετε.

  3. Αφήνετε την σόδα μαγειρικής και το ξίδι για το τέλος που περιχύνετε την σόδα με το ξίδι για να ενεργοποιηθεί και να φουσκώσει το ψωμί. Η σόδα θέλει οξύ για να δουλέψει.

  4. … και ανακατεύετε με ένα πιρούνι ή κουτάλι, δεν χρειάζεται μίξερ, μην είστε μαζοχάκια και θέλετε να κάνετε τη ζωή σας δύσκολη.

  5. Πλάθετε την ζύμη και την βάζετε σε μια φόρμα ντυμένη με λαδόκολα. Προσθέτετε τον κολοκυθόσπορο απέξω, αν θέλετε.

  6. Αν θέλετε μεγαλύτερες φέτες για τόστ, κάντε διπλή δόση.

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  7. Η μονή δόση θέλει ψήσιμο για 30 λεπτά στη φόρμα και 20 λεπτά στη σχάρα του φούρνου. Η διπλή δόση θέλει ακομα 15 λεπτά ψήσιμο στη σχάρα.

  8. Μου αρέσει πολυ η υφή αυτού του ψωμιού. Δείτε τη στο βίντεο.

  9. Έτοιμο για φάγωμα.

Notes

Μάκρος και για όλο το ψωμί  χωρίς κολοκυθόσπορο: 1554 θερμίδες, πρωτεΐνη 26 γρ, λίπος 122 γρ, ίνες 72 γρ, νετ υδατάνθρακες 15 γρ

https://www.ketokitchenninja.com/almondflour-bamboofiber-bread-pumpkinseeds-greek/?

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *