” Χωρίς Ζύμωμα Μπαγκέτα-Ψωμί “, από την αγαπημένη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogspot.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

” Χωρίς Ζύμωμα Μπαγκέτα-Ψωμί “

Νομίζω όλοι θα λατρέψετε την σημερινή συνταγή μου όπως και εγώ! Ψωμί χωρίς ζύμωμα ναι!

      Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε κάτι χωρίς να το ακουμπήσετε σχεδόν καθόλου.

Μια ζύμη που στην αρχή θα πείτε σίγουρα τι είναι αυτό;;Το αποτέλεσμα όμως θα σας ξετρελάνει!

        Το μόνο που θέλει η συνταγή είναι υπομονή γιατί το ζυμάρι θέλει τον χρόνο του..

             Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε Μπαγκέτες και Ψωμί Χωρίς Ζύμωμα;Πάμε!

Θα χρειαστώ:

4 κούπες αλεύρι(500 γρ περίπου)-1/4 κ.σ ξερή μαγιά

 1+1/2 κ.γ αλάτι-πρέζα ζάχαρη-1 1/2 κούπα χλιαρό νερό(330 γρ περίπου)

συνταγή από το youtube

Πως τα φτιάχνω: 

Βάζω σε ένα τάπερ όλα τα υλικά και τέλος το νερό ανακατεύω με ένα ξύλινο κουτάλι.

Κλείνω το τάπερ και το ξεχνάω για 12-14 ώρες, βολεύει να το κάνετε από το προηγούμενο βράδυ.

Το πρωί αδειάζω με μια σπάτουλα το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Αν κάνω ψωμί το αφήνω όπως είναι αν κάνω μπαγκέτες το κόβω στα 2-4 κομμάτια.

Τα πλάθω σε μπαστουνάκια με ελάχιστο αλεύρι τόσο όσο να μην κολλάει..

Σκεπάζω με μια λαδόκολλα και αφήνω 1-1/12 ώρα να φουσκώσουν.Βάζω το ψωμί

σε μια μαντεμένια κατσαρόλα η γάστρα  ελαφρώς αλευρωμένη.

Προθερμαίνω τον φούρνο 230-250 βαθμούς και ένα πυρέξ με νερό κάτω κάτω.

Κόβω τις μπαγκέτες με ένα ψαλίδι κουζίνας και τις ψεκάζω με νερό.

Μετά από 5 λεπτά ψεκάζω πάλι με νερό, μετά από 10 λεπτά ξανά ψεκάζω.

Σε 15 λεπτά περίπου οι μπαγκέτες έχουν ψηθεί και είναι έτσι.

Αφήνω πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν και έχω έτοιμες σπιτικές μπαγκέτες!!

Το ψωμί το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 230-250 βαθμούς σκεπασμένο για 30 λεπτά.

Και χωρίς καπάκι 15 λεπτά ακόμα αφήνω σε σχάρα να κρυώσει.

Και όλα αυτά Χωρίς Ζύμωμα δοκιμάστε τα!!

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *