Κέτο Φανουρόπιτα, από την αγαπημένη, μοναδική Μika Kitrina και το Keto Kitchen Ninja!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Course cake, Dessert

Cuisine Greek

Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 12 pieces

Παραδοσιακά, έχει 9 υλικά, θα αφήσω το μάθημα όμως για άλλους.

Έγω θα πω απλά ότι στην κέτο μόνο παραδοσιακοί δεν είμαστε και τα υλικά μας, έχουν όλα τη δική τους χημεία και λόγο που μπαίνουν στην κάθε συνταγή.

Το μόνο παραδοσιακό, είναι οτι είναι νηστίσιμη.

Είναι παλιά η συνταγή, έκανα μικρές αλλαγές που βοήθησαν στην υφή.

Μυρίζει υπέροχα κανέλα κ πορτοκάλι και το καλύτερο είναι οτι δεν υπάρχει δικαιολογία ΄΄αχχχ…έφαγα συμβατική φανουρόπιτα, εντελώς κατά λάθος, μου έκανε επίθεση…΄΄. ????

Αν αυτή η πίτα αρέσει του Αγίου Φανούρη και βοηθήσει στην εύρεση χαμένων πραγμάτων, δεν μπορώ να το εγγυηθώ, σας το εύχομαι όμως.

Ingredients

  • 80 γρ τριμμένο λιναρόσπορο
  • 50 γρ αλεύρι καρύδας
  • 150 γρ αλεύρι αμυγδάλου ή τριμμένο αμύγδαλο
  • 50 γρ καρύδια χονδρό αλεσμένα
  • 100 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα
  • 130 γρ λάδι καρύδας άγευστο λιωμένο
  • 120 γρ βραστό νερό
  • 20 γρ κονιάκ ή απλά άλλα 20 γρ νέρο βραστό
  • 50 γρ ξύσμα πορτοκάλι ή λιγότερο, 2 πορτοκάλια περίπου.
  • 15 γρ κανέλα μπορείτεκαι λιγότερη αλλα της πάει τόση
  • 2 γρ αλάτι 
  • λίγο μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο 
  • 6 γρ σόδα μαγειρικής 
  • 15 γρ ξύδι

 

Instructions

  1. Κέτο Φανουρόπιτα

    Προθέρμανση φούρνου στους 175 βαθμούς Κελσίου, αέρα. Η φόρμα μου είναι 25 επί 20 εκ.

  2. Ζυγίζετε όλα τα υλικά έκτος από το βραστό νερό, την σόδα μαγειρικής και το ξύδι, και ανακατεύετε.

  3. Προσθέτετε την σόδα μαγειρικής, περιχύνετε με το ξύδι να αφρίσει και να ενεργοποιηθεί.

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  4. Στο τέλος προσθέτετε το βραστό νερό και ανακατεύετε με ένα κουτάλι, απλά.

  5. Ντύνετε την φόρμα με μία λαδόκολλα.

    Η ζύμη ειναι πολύ πηχτή και θελει να την πιέσετε να πάει παντού στο ταψί ομοιόμορφα με μια άλλη λαδόκολλα, όπως στην φωτογραφία.

  6. Έτσι είναι πριν το ψήσιμο.

  7. Έτσι είναι μετά.

  8. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, βάλτε την ψυγέιο ίσα να δέσει και να κόβεται όμορφα, χωρις να θριμματίζεται. Μέτα αντέχει και έξω από το ψυγείο.

  9. Έτοιμη!

    Καλή όρεξη και ελπίζω να βρείτε ότι χάσατε και ας μην έχει συμβατικά υλικα!

Notes

Δείτε το βίντεο εδώ!

Το κομμάτι με την άχνη ήταv έξω από χτες, και αυτό χωρίς ήταv κατευθείαν από το ψυγείο.

Μάκρος και για όλη την φανουρόπιτα είναι: 2997 θερμίδες, πρωτεΐνη 59 γρ, λίπος 266 γρ, ίνες 49.3 γρ, νετ υδατάνθρακες  12.9 γρ.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *