Macarons με σοκολάτα, από την Nestle και τις glikessintages.gr!







Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Λιώστε τα 100γρ. Κουβερτούρα σε μπεν μαρι.
- Ανακατέψτε τα 2/3 της ζάχαρης με τη σκόνη αμυγδάλου. Προσθέστε τη λιωμένη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
- Χτυπήστε τα ασπράδια με το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Ενώστε απαλά τα μίγματα και ανακατέψτε ρίχνοντας σιγά σιγά τη μαρέγκα για να μη πέσει ο όγκος της.
- Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώστε ποσότητα από την ζύμη σχηματίζοντας τα κουλουράκια σας. (Προσέξτε να έχουν ίδιο σχήμα και μέγεθος)
- Ψήστε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεκολλήστε τα μπισκότα αμυγδάλου και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
- Για το γλάσο: Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Ρίξτε την ζεστή κρέμα στη χοντροκομμένη σοκολάτα (100γρ.). Σκεπάστε και αφήστε για μερικά λεπτά. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Βάλτε γλάσο πάνω σε ένα μπισκότο και σκεπάστε με ένα δεύτερο από πάνω. Επαναλάβετε την διαδικασία για όλα τα μπισκότα.
https://www.glikessintages.gr/syntagi/macarons-me-sokolata






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κετογονικά Macarons με Καρύδα, από το glykouli.gr!
Τα καλύτερα σπιτικά macarons, από την Σόφη Τσιώπου και τις "Λιχουδιές της Σόφης"!
Μακαρόν με κρέμα σοκολάτας και μαστίχα από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες" !
Γαλλικά Macarons , από τον Λευτέρη , την Δήμητρα και το foodstates.gr!
Macaroons καρύδας με σοκολάτα, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από την Κατερίνα και το "Ζουμ στη κανέλα"!
Yπέροχα macarons από το "Zucker my art"!
Αφήστε μια απάντηση