Χαλβάς με σοκολάτα και ινδοκάρυδο με ΣΤΕΒΙΑ, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εκπληκτική εκδοχή του αγαπημένου μας παραδοσιακού γλυκού, εμπλουτισμένη μα καρύδα και σοκολάτα!! Σκέτη τρέλα !!

ΥΛΙΚΑ

250 γρ σιμιγδαλι χονδρο
50 γρ ινδοκαρυδο
130 ml ελαιολαδο
3 κ.σ. στεβια
300 ml γαλα καρυδας
2 φλ.τσ. νερο
ξυσμα απο ενα λεμονι
1 σφηνακι λιμοντσελο χωρις ζαχαρη (εγω εβαλα λικερ κουμκουατ)

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καβουρδιζουμε σε βαθια κατσαρολα και χαμηλη φωτια το σιμιγδαλι ανακατευοντας με μια ξυλινη κουταλα.Οταν δουμε και σκουραινει το χρωμα ριχνουμε το ινδοκαρυδο και περιμενουμε να σκουρυνει λιγο οχι να καει και προσθετουμε το ελαιολαδο ανακατευοντας για δυο με τρια λεπτα . Ριχνουμε στο μιγμα το νερο ,το γαλα καρυδας,το ξυσμα λεμονιου ,τη στεβια και το λικερ.Ανακατευουμε καλα και αφηνουμε να κρυωσει .Στη συνεχεια το βαζουμε σε φορμα και αφηνουμε να κρυωσει εντελως για να ξεφορμαρουμε
.
Γλασο σοκολατας αλα sofeto

1 φλ.τσ. κακαο σκονη με 20% λιπαρα
1 φλ.τσ.γαλα εβαπορε με 2% λιπαρα
λιγες σταγονες εσανς βανιλιας
1/2 φλ.τσ.στεβια

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Ριχνουμε τα υλικα σε ενα μπολ και με ενα μιξερ χειρος θα τα χτυπησουμε μεχρι να ομογενοποιηθουν τελειως ..

 

τη συνταγη τη πηρα απο τη φιλη Σοφια την οποια και ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια της και τις συμβουλες της ..
https://www.facebook.com/SofetoGeuseisYgeias/photos/pb.270852489671987.-2207520000.1426084716./802215049869059/?type=3&theater

καλη επιτυχια

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *