Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σάλτσα λευκής σοκολάτας και λεμόνι, από την NESTLÉ!
Χρόνος προετοιμασίας
0′
Χρόνος ψησίματος
0′
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη
- 100γρ. ηλιέλαιο
- 200γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 200γρ. ζάχαρη
- 500 mlνερό
- 3 κ.σ φυστίκι αιγίνης αλεσμένο σε σκόνη
Για τη σάλτσα:
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Λευκή (180γρ.)
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το νερό με την ζάχαρη, τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά και αφήστε να βράσει μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
- Βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίξτε μέσα το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι. Με μια κουτάλα ανακατεύετε συνέχεια μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει απαλό καφέ χρώμα.
- Προσεχτικά έχοντας μακριά το πρόσωπο σας από την εστία ρίξτε το σιρόπι μόνο μιας μέσα στην κατσαρόλα με το καβουρδισμένο σιμιγδάλι . Χαμηλώστε την εστία στο ελάχιστο και ανακατεύεται μέχρι να δημιουργηθεί ένας πηκτός χυλός.
- Αδειάστε μέσα το τριμμένο φιστίκι και φορμάρετε τον χαλβά σε ατομικά κουπάκια ή σε κάποιο τετράγωνο τσέρκι. Αφήστε εκτός ψυγείου μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του.
- Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το ξύσμα λεμονιού και δώστε μια βράση, προσθέστε την σοκολάτα θρυμματισμένη και ανακατεύετε εκτός φωτιάς μέχρι να λιώσε τελείως. Απλώστε την σάλτα επάνω από τον χαλβά ή σερβίρετε χωριστά.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://www.glikessintages.gr/syntagi/xalvas-simigdalenios
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Χαλβάς με ινδοκάρυδο & λεμόνι, από το "Ολα νηστίσιμα"!
Νηστίσιμος Χαλβάς με σοκολάτα και καβουρδισμένο αμύγδαλο, από την Αργυρώ μας!
Ανοιξιάτικος χαλβάς με φράουλες - Strawberry Halva Recipe, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artis...
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μανταρίνι & αμύγδαλα, από την Αννα Χαλικιά και το madameginger.com!
Χαλβάς πορτοκαλένιος με επικάλυψη σοκολάτας, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Αρωματικός σιμιγδαλένιος χαλβάς, από την Luise και το radicio.com!
Αφήστε μια απάντηση