Χαλβάς με ινδοκάρυδο & λεμόνι, από το “Ολα νηστίσιμα”!

 ΥΛΙΚΑ
1 φλ. τσ. σιμιγδάλι χονδρό
1/2 φλ. τσ. σπορέλαιο
1/2 φλ. τσ. (και επιπλέον για το σερβίρισμα) ινδική καρύδα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 φλ. τσ. ζάχαρη
4 φλ. τσ. νερό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ. σ. μέλι
1 βανίλια

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το σπορέλαιο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Προσθέτουμε και την ινδική καρύδα και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
  • Το βάζουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
  • Το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ινδική καρύδα.

 

 

https://ola-nistisima.gr/recipe/chalvas-me-indokarydo-syntagi/

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *