Ατομικός χαλβάς, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ατομικές μερίδες λαχταριστού σιμιγδαλένιου χαλβά με σταφίδες και υπέροχα αρωματικά, από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη.
ΤΕΜΑΧΙΑ 8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 2Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 5Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

 

ΥΛΙΚΑ

Για το χαλβά

90 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

90 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό

130 ml ηλιέλαιο

40 γρ. σταφίδες, σουλτανίνα

60 ml κονιάκ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

1/2 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο

 

Για  το σιρόπι

500 ml νερό

130 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κονιάκ με τις σταφίδες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν, μέχρι να μαλακώσουν και να αυξηθούν λίγο σε όγκο.
2. Έπειτα, τοποθετούμε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι, το αφήνουμε στην άκρη.
3. Στη συνέχεια, τοποθετούμε μία δεύτερη μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε προσεκτικά το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι και τα καβουρδίζουμε για περίπου 7 λεπτά, ανακατεύοντας το συχνά, μέχρι να ροδίσουν.
4. Κατόπιν, αδειάζουμε σε δόσεις το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το τριμμένο γαρύφαλλο, τη κανέλα, τις σταφίδες και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να δέσει ο χαλβάς.
5. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε το μείγμα του χαλβά σε μία φόρμα σιλικόνης 9 θέσεων και τον πατάμε καλά να γίνει συμπαγές.
6. Αφήνουμε τις ατομικές μερίδες χαλβά να κρυώσουν, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς αν θέλουμε.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/atomikos-halvas
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *