Καταπληκτικός, πανεύκολος, ελαφρύς Xαλβάς τύπου Φαρσάλων με λεμόνι , από το sokolatomania.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αν σας αρέσει η υφή του χαλβά Φαρσάλων αλλά σας χαλάνε οι θερμίδες που του προσδίδει το βούτυρο,  δοκιμάστε την ελαφριά “λεμονένια” εκδοχή του!

Αν προτιμάτε χρησιμοποιείστε πορτοκάλι αντί λεμόνι η απλά αρωματίστε με 3 κάψουλες βανίλια.

Άκρως εθιστικός, γιατί είναι τόσο ελαφρύς και δροσερός,  και πανεύκολος, πραγματικά αξίζει να τον δοκιμάσετε!

Θα γίνει ο αγαπημένος σας!

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα αμύγδαλα ψίχα (ολόκληρα, άσπρα)

2,5  κούπες νισεστέ η corn flour

2 κούπες ζάχαρη και 1/2 κούπα χωριστά για την καραμέλα

4 κούπες νερό

2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο και ελάχιστο ακόμη για τα αμύγδαλα

χυμός και ξύσμα απο ένα μεγάλο λεμόνι ακέρωτο

1, 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη για την επικάλυψη

 

ΣΚΕΥΗ

ένα μεγάλο μπολ

ένα μεγάλο  βαθύ τηγάνι αντικολλητικό

 

ένα  ταψί στρογγυλό η στενόμακρο 25×35

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε ένα  μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά  βάζουμε ελάχιστο ηλιέλαιο και ρίχνουμε ολόκληρα τα αμύγδαλα . Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα και κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά. Αδειάζουμε τα αμύγδαλα από το τηγάνι.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το νισεστέ, το νερό και τις 2 κούπες ζάχαρη . Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Στο βαθύ μεγάλο  αντικολλητικό  τηγάνι  σε χαμηλή φωτιά  ρίχνουμε την μισή κούπα ζάχαρη,

και περιμένουμε να λειώσει και να πάρει το σκούρο χρώμα της καραμέλας.

Τότε ρίχνουμε πολύ  προσεχτικά, σιγά σιγά,  το περιεχόμενο του μπολ και ανακατεύουμε αργά και συνεχώς.

Στην αρχή η καραμέλα θα στερεοποιηθεί , μην σας ανησυχήσει αυτό , σιγά σιγά θα λειώσει και θα γίνει ενα μίγμα.

Οταν  αρχίζει και μειώνεται το  υγρό  προσθέτουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα αργά αργά και σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό και να  γίνει το μίγμα συμπαγές και λαστιχωτό.

Αδειάζουμε σε ταψί, στρώνουμε με μια σπάτουλα η μαχαίρι όσο καλύτερα μπορούμε  ώστε να είναι λεία η επιφάνεια και πασπαλίζουμε  την καστανή ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια.

Τοποθετούμε το ταψί στο γκριλ στην πάνω θέση του φούρνου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του γλυκού.

 

 

Περιμένουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

Ενα γλυκό  απλό, νηστίσιμο, εύκολο , μοσχομυριστό και με ελάχιστα υλικά !

Αν προτιμάτε χρησιμοποιείστε πορτοκάλι αντί λεμόνι η απλά αρωματίστε με 3 κάψουλες βανίλια.

Καλή επιτυχία!

 

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *