Νηστίσιμος Χαλβάς τύπου Φαρσάλων, από την Αρτεμησία και το chefoulis.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

  • Νισεστέ 1 1/2 φλυζάνι του τσαγιού
  • Νερό 3 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
  • Ζάχαρη 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
  • Μαργαρίνη ή βούτυρο φυτικό 1 φλυτζάνι του τσαγιού λιωμένο
  • Λεμόνι 1 τεμ τον χυμό του
  • Αμύγδαλα απρισμένα 1 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Κανέλα ή κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα

Οδηγίες

Χωρίζουμε τα αμύγδαλα στη μέση και τα καβουρδίζουμε σε ένα τηγάνι ή τα ψήνουμε στον φούρνο για 2- 3 λεπτά. Σε ένα μπολ  βάζουμε το νερό και διαλύουμε μέσα το νισεστέ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη,  3 κουταλιές νερό και τον χυμό από το λεμόνι και σε μέτρια φωτιά με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, να γίνει η ζάχαρη σκούρα καραμέλα. Λιώνουμε την μαργαρίνη ή το φυτικό βούτυρο και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας πολύ γρήγορα (προσοχή να μην καούμε γιατί με το βράσιμο  κάνει φουσκάλες που σκάνε). Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε λίγο – λίγο το διάλυμα του νισεστέ,  ανακατεύουμε καλά και γρήγορα μέχρι να πήξει  το μείγμα , να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας ,να είναι μια διάφανη μάζα και να μην κολλάει στον πάτο τότε αμέσως ρίχνουμε τα αμύγδαλα ανακατεύουμε 2-3 φορές και αφαιρούμε από την φωτιά. Αδειάζουμε από την κατσαρόλα το μείγμα σε μια πιατέλα. Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κανέλα ή κρυσταλλική  ζάχαρη.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.chefoulis.gr/%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AC%CF%82-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B1%CF%81%CF%83%CE%AC%CE%BB%CF%89%CE%BD/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *