Υπέροχος χαλβάς Φαρσάλων, από την Σόφη Τσιώπου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

3/4 κούπας ελαιόλαδο ελαφρύ ή  σπορέλαιο
2 κούπες νισεστέ ή κορν φλάουρ
3 κούπες ζάχαρη 
4 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη για την καραμέλα
1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 180 για 8  λεπτά
λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύω σε ένα μπολ τις 3 κούπες ζάχαρη,το νερό,το λάδι και το νισεστέ.Τα αφήνω στην άκρη.

Σε κατσαρόλα μεγάλη,  ρίχνω λίγο λίγο τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα.

Δηλαδή ρίχνω πρώτα λίγη και όταν λιώσει ρίχνω άλλη λίγη.

Και συνεχίζω έτσι μέχρι να λιώσει όλη και να σκουρήνει το χρώμα της.

Προσθέτω το μίγμα με το νισεστέ και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να δέσει όλο το μίγμα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.    Προσθέτω και τα αμύγδαλα.

Το αδειάζω σε ταψάκι 28-30 εκ.το στρώνω με ένα κουτάλι,πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη, και το βάζω στο γκριλ του φούρνου στην πιο υψηλή θερμοκρασία για 6-8 λεπτά να καραμελώσει η επιφάνεια!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

 

https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/photos/pcb.1039466432739488/1039466179406180/?type=3&theater


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *