Δροσερή λευκή τουρτίτσα με φρούτα, από την Σόφη Τσιώπου!

Υλικά για το παντεσπάνι

5 αυγά
150 γρ.ζάχαρη
150 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις+2 κ.γ κοφτά μπέικιν κοσκινισμένα
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση


-Χτυπάω τ’αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ.Προσθέτω τη βανίλια και το αλάτι και με σπάτουλα ανακατεύω προσεχτικά και το αλεύρι με το μπέικιν.Αδειάζω το μίγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 26 εκ.με λαδοκολα και ψήνω στους 180 για 20-25λεπτά περίπου
Αφήνω να κρυώσει πάρα πολύ καλά και μετά το χωρίζω σε 3 δίσκους με πριονωτό μαχαίρι.

Υλικά για την κρέμα

2 μόρφατ κονσέρβες κρύες
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
200 γρ.τυρί κρέμα
2 βανίλιες
-Χτυπάω τα μόρφατ καλά 5 λεπτά να φουσκώσουν και προσθέτω τα υπολοιπα υλικα.

 

Υλικα για τη γέμιση

1 μεγάλο βαζάκι μαρμελαδα φράουλα ή βύσινο
1 μεγάλη κονσερβα κομπόστα ροδακινο κομμένα σε πολύ λεπτές φετούλες

Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιου
-Βράζω το σιρόπι 1 λεπτό μόνο και το αφήνω να κρυώσει.

 

Για το στολισμα

1 φάκελο γκαρνί σκόνη βανίλιας χτυπημένο σε σαντιγι με 200 ml κρύο γαλα

Συναρμολόγηση

-Σε μια πιατέλα βάζω ένα τσερκι και στήνω την τόυρτα.Τοποθετώ 1 δίσκο παντεσπάνι,σιροπιάζω,βάζω λίγη κρεμα και απο πανω στρωνω λιγες φετες κομποστα ροδακινο.Απλώνω λίγη μαρμελάδα και συνεχίζω ετσι και με τους 3 δίσκους παντεσπάνι.Καλύπτω με την τελευταία δοση κρέμας και βάζω την τούρτα να παγωσει 2 ωριτσες περιπου στην κατάψυξη.Την ξεφορμαρω και καλύπτω με σαντιγι και στολίζω με όσα φρουτα περίσεψαν όπως θέλω!!!
Αν θέλουμε αντι να φτιάξουμε σιρόπι μπορούμε να βρέξουμε τα παντεσπάνια με το σιρόπι απο την κομπόστα!

https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/photos/a.1039400322746099/2470448432974607/?type=3&theater



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *